Hlavní obsah

Režisér slavné sci-fi Distrikt 9 prozradil příběh novinky Elysium

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Neill Blomkamp se proslavil sci-fi snímkem s politickým podtextem District 9 před třemi lety. Se svým druhým futuristickým thrillerem Elysium si dává na čas. Nyní se na zahraničních filmových serverech objevila synopse filmu.

Článek

Blomkamp chce pokračovat v rámci napínavé temnější sci-fi, která opět nabídne podněty k zamyšlení a nejen bezhlavou akci. Od dob Districtu 9 se značně zlepšily jeho finanční možnosti, takže v hlavních rolích uvidíme hollywoodské hvězdy (Matt Damon, Jodi Fosterová, Sharlto Copley, William Fichtner, Diego Luna a další).

Děj Blomkampovy novinky se odehrává v roce 2159, kdy se malá skupina nejbohatších přesune na vesmírnou stanici Elysium a miliardy lidí zůstanou na zničené, vyčerpané a přelidněné planetě.

Ministryně Rhodesová se snaží pomocí nových zákonů zabránit vstupu dalších lidí na palubu umělého vesmírného ráje a zachovat si luxusní životní styl pro sebe a malou skupinku vyvolených. To ale nezastaví ty, kteří se na Elysium chtějí dostat za každou cenu, jako hlavní hrdina Max (Matt Damon), který se vydá na nebezpečnou misi, aby zachránil sebe a možná i ostatní lidi na planetě. Premiéra Elysia se dá čekat v březnu 2013.

První režisérův slavný film District 9 se dal také označit za politicky angažovaný. Lidé se v něm setkali s mimozemšťany, kteří byli uprchlíky z vlastní planety a nezbylo jim, než přežívat na Zemi v provizorních příbytcích. Lidstvo si s nimi neví rady a nechá je hlídat soukromou bezpečnostní organzací, které jde spíš o odhalení technologie jejich zbraní, a nejedná s nimi v rukavičkách. Film byl natočen pseudo-dokumentární formou a situace mimozešťanů připomínala jihoafrické chudinské slumy.

Reklama

Výběr článků

Načítám