Hlavní obsah

Režisér Lynch přeci jen natočí pokračování seriálu Twin Peaks

Americký režisér David Lynch natočí pokračování slavného seriálu Městečko Twin Peaks. Filmař to podle zpravodajského serveru BBC News oznámil na Twitteru. Plánovaný projekt televizní stanice Showtime byl ohrožen kvůli finančním sporům.

Foto: Profimedia.cz

Režisér David Lynch

Článek

Americká televize Showtime minulý rok oznámila, že seriál o vyšetřování záhadné vraždy vysokoškolačky Laury Palmerové v malém městě Twin Peaks z počátku 90. let se v roce 2016 vrátí na obrazovky. Uvedla také, že pokračování bude mít devět dílů, bude ho režírovat Lynch a na scénáři bude pracovat Lynch společně se spoluautorem původní série Markem Frostem.

Letos v dubnu ale Lynch prohlásil, že televize neposkytla dost peněz na dopracování scénáře a že už se nechce na projektu dál podílet.

V pátek nicméně na Twitteru napsal: "Drazí přátelé, zvěsti nejsou, čím se zdají být... Twin Peaks se vrací na SHO-Network."

Šéf televize Showtime David Nevins tuto zprávu v pátek potvrdil. "David bude režírovat celou sérii, která bude mít dohromady víc než původně oznámených devět hodin," řekl.

Lynchovu změnu názoru prý přivítali skalní fanoušci seriálu i jeho hvězda, herec Kyle MacLachlan, který v původním třicetidílném seriálu, kterému předcházel pilotní film, hrál zvláštního agenta FBI Dalea Coopera. MacLachlan by měl agenta Coopera ztvárnit i v pokračování seriálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám