Hlavní obsah

Retro muzikál Hvězdy na vrbě uvede pražské Divadlo na Fidlovačce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Divadlo na Fidlovačce uvede ve čtvrtek 4. března premiéru bigbítového retro muzikálu Karla Davida Hvězdy na vrbě. V režii Pavla Šimáka, v hudebním nastudování Ondřeje Brouska a se živou kapelou na scéně se v hlavní roli objeví držitelka Thálie Petra Hřebíčková.

Článek

V dalších rolích se představí Marek Holý, Miloš Vávra, Ctirad Götz, Daniel Rous, Pavlína Vojáčková, Zdeněk Palusga nebo Zuzana Vejvodová.

Příběh ztracené generace 60. let

Představení v duchu 60. let přivede na jeviště příběh středoškolaček, které v srpnu roku 1968 nacvičují družební koncert. Ztracená generace mladých lidí se setká s řadou krutě humorných a bizarních situací své doby. To vše v atmosféře dívčích školních šaten, tělocvičny, studentských lásek, dobového žargonu a nadějí v lepší zítřky.

"Stejně jako v původním projektu na scéně brněnského HaDivadla začátkem 90. let vzniká inscenace i u nás dílem v kolektivní improvizaci," přiblížil kus režisér Šimák.

Happening ukončí okupanti

Představení v happeningově laděné atmosféře, uvolněnosti a nevázanosti končí docela vážně příjezdem okupačních tanků v srpnu 1968. Podle uměleckého šéfa Juraje Deáka tak končí jakési nadechnutí 60. let, které zavonělo svobodou, a bylo násilně přerušeno.

Některé písničky byly vyměněny, objeví se například tvorba skupiny Doors či Mammas "Zazní například písně Oliver Twist, Pátá, Tak prázdná, Zdvořilý Woody, Dominik či Paní v černém," upřesnil Šimák.

Další novinkou Divadla na Fidlovačce bude začátkem května hra Arthura Millera Stvoření světa. Odehrává se v ráji a hlavní role ztvární například Tomáš Töpfer, Otakar Brousek ml., Petr Rychlý, Andrea Černá, Marek Holý a Denny Ratajský.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám