Hlavní obsah

Ředitelkou galerie Prahy má být Juříková, která pracovala pro Železného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitelkou Galerie hlavního města Prahy (GHMP) by se měla stát kurátorka Magdalena Juříková. Do funkce ji v úterý doporučila výběrová komise. Návrh ještě musí schválit rada hlavního města. Informovalo o tom tiskové oddělení pražského magistrátu. Nová ředitelka by se měla funkce ujmout od listopadu.

Foto: Česká televize

Magdalena Juříková

Článek

"Paní Juříková měla nejucelenější program, řešila i ekonomickou stránku galerie. Měla jasno v tom, jak galerii nastartovat k lepšímu životu," řekl zastupitel Jiří Liška (TOP 09), který byl předsedou komise.

Juříková (nar. 1956) podle údajů na internetu působí jako kurátorka sbírky soukromé pražské galerie Zlatá husa, za níž stojí bývalý ředitel televize Nova Vladimír Železný. Podle Lišky ale Juříková členům komise řekla, že v galerii už zaměstnána není. Juříková, která dříve pracovala jako kurátorka sbírky moderního sochařství v Národní galerii, působí také jako publicistka a kritička.

Reklama

Výběr článků

Načítám