Hlavní obsah

Red Hot Chili Peppers vydali novinku Tippa My Tongue

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Red Hot Chili Peppers zveřejnili singl Tippa My Tongue s videoklipem. Je první ochutnávkou z připravované desky Return of the Dream Canteen.

Red Hot Chili Peppers - Tippa My TongueVideo: Warner Records

 
Článek

Tippa My Tongue do značné míry připomíná to, jak zněla tato kalifornská kapela v devadesátých letech. Psychedelické video natočila osvědčená spolupracovnice skupiny Malia Jamesová, která má na kontě i jejich nedávný videoklip These Are The Ways.

Dvojité LP album Return of the Dream Canteen má vyjít 14. října. Kapela přitom nedávno vydala Unlimited Love, první nahrávku s kytaristou Johnem Frusciantem od roku 2006.

Foto: ČTK

Zleva Anthony Kiedis, Flea, John Frusciante a Chad Smith.

Red Hot Chili Peppers jsou momentálně na velkém americkém turné, kde se k nim připojují třeba Haim, Thundercat, Beck a the Strokes.

Producent prozradil, proč Schwarzenegger nehrál v Predátorovi 2

Film

„S těmihle čtyřmi chlápky jsme napsali jedny z našich nejlepších písní a opravdu tu máme něco výjimečného,“ řekl o turné bubeník Chad Smith. „Vůbec to nebereme jako samozřejmost. Když trochu zestárnete, víc to oceníte.“

Skupina Red Hot Chili Peppers vznikla v roce 1983 v Los Angeles. V devadesátých letech dosáhla vrcholu s alby jako Blood Sugar Sex Magic a One Hot Minute.

Jejich funk s rockovými riffy a nádechem psychedelie začal být populární po celém světě. Skupina mnohokrát objela svět a koncertovala všude včetně ČR. Byla také uvedena do Rokenrolové síně slávy.

V roce 2021 oznámila, že prodala práva na svůj písňový katalog fondu Hipgnosis.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám