Hlavní obsah

RECENZE: Beady Eye by chtěli oživit kytarové „devadesátky“

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská kytarovka Beady Eye chce svět přesvědčit druhým albem, že kapela vzniklá na troskách Oasis kolem Liama Gallaghera má ještě stále co říct.

Foto: Sony Music

Beady Eye vydávají své druhé album. Zleva Andy Bell (kytara), Liam Gallagher (zpěv), Gem Archer (kytara), Jay Mehler (baskytara) a Chris Sharrock (bicí)

Článek

Beady Eye se zformovali v roce 2009, když se Liam Gallagher, Gem Archer a Andy Bell rozhodli, že nemá cenu skončit s muzikou jen kvůli Noelu Gallagherovi, který Oasis definitivně opustil. Přidali se další a skupina vydala debut Different Gear, Still Speeding (2011). Deska BE má potvrdit, že na to ještě mají, i když všichni tušíme, že sláva let devadesátých se vrátit nemůže.

Nápadná je na desce přidrzlá dikce frontmana, která samozřejmě připomene Oasis, kdysi slavnou skupinu, dnes už mlhavou vzpomínku z historie hudebního průmyslu, jehož vývoj se řítí vpřed šíleným tempem.

O strhujícím albu tak úplně hovořit nelze, Beady Eye se daří některé riffy, které pak velmi dlouho opakuje, a písně mají nápadně často až příliš táhlá zakončení, směřující do nikam. Ty se snaží obohatit jakoby psychedelickými efekty, nicméně ne vždy to stačí.

Ne příliš tvrdá a pomalá deska má svoje kouzlo pro fandy Oasis, zpěv nakonec zní docela příjemně až ukolébavě. Chybí tu ovšem velký hit, to je zjevné.

Celkové hodnocení: 55 %

Reklama

Výběr článků

Načítám