Hlavní obsah

R.E.M. zůstali v Praze do rána, U2 nepřijedou

PRAHA/LOS ANGELES

Přestože skupina R.E.M. chtěla původně odletět bezprostředně po skončení pražského koncertu do lotyšské Rigy, kde měla strávit den volna před dalším vystoupením, rozhodla se nakonec zůstal v noci z neděle na pondělí v Praze.

Foto: Archiv ČPZP
Článek

Od společnosti Sazka dostala pozvání na večeři, která se konala přímo v hale, a na přání kapely na ni byl přizván i její oblíbený francouzský kuchař, pročež se podávaly samé vybrané speciality.

Večeře se ze základní sestavy R.E.M. ovšem zúčastnili pouze Michael Stipe a Mike Mills. Třetí člen Peter Buck projevil přání podívat se do nějakého pražského klubu, a tak odjel do Radosti FX, tanečního klubu v centru města. R.E.M. nocovali v hotelu Four Seasons a včera odletěli do Rigy.

U2 budou hrát nejblíže v Polsku

Irská rocková skupina U2 zahájí světové turné 28. března v San Diegu. Po 13 vystoupeních v Americe se přesune do Evropy,10. června zahájí v Bruselu šňůru 24 evropských koncertů. Irská rocková skupina U2 v rámci světového turné nevystoupí v ČR. Nejblíže bude 5. července v polském Chorzówě nedaleko Katovic. Do Chorzówa přijede z Vídně, o dva dny později bude hrát v Berlíně.

Evropská část turné skončí v srpnu v Lisabonu a poté by měla následovat další série koncertů v USA. Podle časopisu Billboard by 110 koncertů mohlo přinést odhadem 250 miliónů dolarů. "Mělo by být aspoň tak velké jako poslední turné U2 Elevation a to bylo třetí největší turné všech dob," řekl editor odborné publikace Pollstar Gary Bongiovanni.

Turné pořádá k albu How to Dismantle an Atomic Bomb, kterého se podle listu USA Today v Americe prodalo 2,3 miliónu exemplářů a po celém světě 8,5 miliónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám