Hlavní obsah

Punkový festival Pod parou se uskuteční po patnácté

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po patnácté se na Moravě uskuteční punkový festival Pod parou. Konat se bude ve dnech 17. až 19. srpna. Vystoupí na něm mimo jiné Total Chaos, Casualties na Cockney Rejects.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Zpěvák skupiny Cockney Reject Jeff Geggus známější jako Stinky Turner

Článek

Londýnská skupina Cockney Reject patří k předním představitelům přímočarého oi, které si oblíbili skini. Subžánr dokonce nese své jméno podle jejich písně Oi! Oi! Oi! Ostrý styl dobře odpovídal situaci v chudém East Endu, kde členové kapely zažili mnoho rvaček. [celá zpráva]

Zakladatelé skupiny, bratři Geggusové, kytarista Mickey a zpěvák Jeff, se také věnovali boxu a dotáhli to až na závodní úroveň, jsou také velkými fandy klubu West Ham United.

Zahrají i přední představitelé amerického tvrdého punku Casualties, kteří se dali dohromady na konci osmdesátých let pod vlivem The Exploited, což je patrné jak v jejich zvuku, tak i ve vzhledu.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Casualties

Představí se i další americká skupina Total Choas, ovlivněná crustem. Patří k politicky vyhraněným skupinám, v čemž navazují na odkaz Dead Kennedys.

Odlišné pojetí, keltský punk, nabídnou Vancouverští Real McKenzies, po vzoru irských Pogues kombinující od svého vzniku v roce 1992 punk s tradiční skotskou hudbou. K té má blízko zpěvák Paul McKenzie, jehož jméno ukazuje na skotský původ. Prvky skotské hudby zdůrazňuje nejenom stylové oblečení, ale také dudy Matta MacNastyho, které ozvláštňují sound skupiny, i zhudebňování básní Roberta Burnse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám