Hlavní obsah

Punkoví Total Chaos zahrají na Strahově

Novinky,
PRAHA

Americká punková skupina Total Chaos vystoupí v úterý v pražském klubu 007 na Strahově. Kapela, která existuje už devatenáct let, se letos připomenula novým albem Avoid All Sides. Pro skupinu jsou typické anarchistické názory a drsný crust punk s výraznými refrény.

Článek

Kapela, kterou založil zpěvák Rob Chaos, se za léta příliš nezměnila. Stále staví na nabroušené kytaře Shawna Smashe a ostrém projevu, který dobře ladí s politickými texty.

Letošní album reflektuje končící Bushovu éru, zejména válku v Iráku, což ukazují písně Bombs Away anebo Send The Boys Home, začínající pochodovým rytmem. Ale deska je současně i poctou jiným představitelům amerického politického punku, kapele Dead Kennedys. Dokládá to skladba America Über Alles, která svým názvem zřetelně odkazuje k Biafrově písni California Über Alles. Ukazuje, jak moc vadí kapele vypjatý americký patriotismus přecházející až v nacionalismus.

Není divu Total Chaos jsou bytostní anarchisté, kteří se od počátku své existence angažovali a pravidelně například hráli na akcích, které zajišťovaly jídlo pro chudé, jako jsou Food Not Bombs.

Na úvod večera vystoupí tuzemští Clockwork Rebels.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám