Hlavní obsah

Punkoví Static Thought čerpají z rocku, reggae i country

– PRAHA
Novinky,

Americká punková skupina Static Thought vystoupí v neděli v pražském klubu 007. Čtyřčlenná skupina patří k nejoriginálnějším kapelám u vydavatelství HellCat, kde vydávají přední skapunkové party, jako jsou Rancid.

Článek

Od ostatních kapel vydavatelství se skupina liší širším záběrem, sahajícím daleko za hranice punku, ska a reggae od Toots And The Maytals. Inspirují je však také AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Led Zeppelin nebo Johnny Cash, Bob Dylan, ale i Tom Waits.

Kapela se však přesto cítí punková. „Stali jsme se punkery, protože jsme vždy cítili, že nezapadáme mezi vrstevníky. Punk rock se stal východiskem pro moji agresi a prostředím, kde jsme mohli sdílet své ideály. Myslíme si, že se na ní objevuje hodně vážných témat, které si lidé mimo punkovou scénu neuvědomují, jako je sexismus, ignorantství a absence sebekontroly," vysvětluje.

„Hudba, názory a myšlenky jsou důležitější než módní trendy a bohatství. To jsou věci, které se snažíme pro další generace změnit. Je jen na nás, zda se věci dají do pohybu,“ dodává kapela.

Static Though mají na kontě dvě desky. Předloni debutovala albem In The Trenches, mnohem zajímavější je pestřejší loňský The Motive For Movement, kde se objevují i prvky přímočarého rocku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám