Hlavní obsah

Punková legenda Rancid vystoupí poprvé v Praze

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Americká punková skupina Rancid vystoupí v pondělí poprvé ve své dvacetileté historii v Praze. Rancid se prosadili v polovině devadesátých let v době nástupu amerického pop punku. Nestala se z nich stadiónová kapela, jako z Green Day nebo Offspring, ale také nezačali přicházet s hity pro středoškoláky a zachovali si punkový étos.

Foto: Mighty Sounds

Rancid

Článek

Rancid s hity Time Bomb, Roots Radical a Ruby Soho z třetího alba ... And Out Come The Wolves patří k nejvýznamnějším americkým punkovým kapelám současnosti. Proslavili se, ale zůstali věrni odkazu stylu jak v názorech, tak ve zvuku. Neskončili přitom u opakování jednoho schématu, jako mnohé jiné punkové soubory.

Na Rancid je patrný vliv The Clash, a to jak v názorech a melodičnosti, tak ve snaze nechat se inspirovat z dalších stylů, jako je ska nebo rockabilly nebo funk a hip hop, jehož prvky se objevují na desce Life Won´t Wait.

Foto: Rachel Tejada/Mighty Sounds

Rancid v dobách začátků

Rancid ovlivnili mnoho kapel a také mnohým pomohli. Zpěvák skupiny Tim Armstrong vede vlastní vydavatelství Hellcat Records. U této značky vydávají mimo jiné britští GBH, kteří patří k inspiračním zdrojům Rancid, ale také Dropkick Murphys nebo Unseen a Nekromatix, hrající psychobilly podobně jako Creepshow.

Před Rancid, kteří jsou na turné k dvaceti letům existence, vystoupí Stomper 98 a Tower Blocks.

Návštěvníci festivalu Mighty Sounds 2012, kteří přijdou do Lucerny na ruce s páskou z festivalu, si budou moci na místě koupit vstupenku za výhodnější cenu 700 Kč. Normální cena na místě činí 750 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám