Hlavní obsah

Prokletý muzikál U2 Spider-Man měl konečně premiéru

Novinky, Stanislav Dvořák

Muzikál Spider-Man z pera členů U2 se po neskutečných peripetiích, kterým se smál téměř celý hudební svět, konečně dočkal úterní americké premiéry. Po letech problémů byl přepracován děj i hudba.

Foto: JESSICA RINALDI , Reuters

Hrdí autoři představují nový muzikál.

Článek

Muzikál s akrobatickými prvky dosáhl neuvěřitelných nákladů (naposledy se psalo o více než 65 miliónech dolarů) a několik herců se při zkouškách vážně zranilo. Poté se dočkal předpremiéry, která měla tak příšerné recenze, že tvůrci raději muzikál odpískali, napsali ho znovu, přepracovali hudbu a přichystali druhé uvedení.

Stejně to moc nepomohlo, většina velkých amerických médií sice uznala, že druhá verze je lepší, ale ne příliš.

Spider-Man: Turn Off the Dark verze 2.0 má podle serveru Rolling Stone celkem soudržný příběh, jenž skýtá málo překvapení a něco té akrobacie. V původní verzi měla bývalá režisérka Julie Taymorová různé mýtické prvky, které zmizely. Publikum totiž příběh považovalo za nespojitý a nepochopitelný.

Nová verze kopíruje staré vzory - zakřiknutý hoch ze střední školy získá díky pavoukovi nadpřirozené schopnosti, pak bojuje proti zlu a získá dívku svých snů. Prostě nic nového. Příběh je podle Rolling Stone věrný spíše filmu Sama Raimiho, než původním komiksům.

Hudba Bona a Edge ze skupiny U2 je prý "divadelní U2-light", ale obsahuje pár výjimečných čísel, jako třeba písně Pull the Trigger a A Freak Like Me. Akrobatické prvky jsou podle recenzí napínavé a zábavné a každý se bojí, že se něco přetrhne a dojde ke katastrofě.

Reklama

Výběr článků

Načítám