Hlavní obsah

Projekt na pomoc dýdžejům

Právo, kul

Mnozí dýdžejové, tedy osoby, které se starají o atmosféru mnoha akcí a jsou hlavními postavami nočního života a zábavy, přišli kvůli pandemické krizi o drtivou většinu svých příjmů. Projekt #Savethenight jim podává pomocnou ruku a je připraven je i finančně podpořit.

Foto: Petr Horník, Právo

Dýdžejové mají šanci.

Článek

Dýdžejové v Čechách i na Slovensku mají možnost prezentovat své umění díky novému portálu www.savethenight.cz. Stačí na něj nahrát svůj set, jehož minimální délka je třicet minut. Následně pomůže šestapadesáti umělcům. Celá akce potrvá do 9. srpna 2020.

Nahrávky budou průběžně umísťovány na web www.savethenight.cz, kde si je fanoušci budou mít možnost poslechnout. Projekt není omezen žádným žánrem ani popularitou dýdžeje. Důležitá je kreativita a originalita, kterou na konci projektu posoudí společenství složené z profesionálních dýdžejů.

Ambasadorkou a podporovatelkou inciativy #Savethenight je korejská DJka světového formátu působící v Berlíně Peggy Gou.

„Je mi ctí rozdělit milion eur na podporu nočního života v celém světě. Komunita nočního života neprožívá lehké období, a proto je důležité držet při sobě. Pokud najdeme cestu vpřed, a já si myslím, že ano, ty nejlepší noci našeho života teprve přijdou,“ říká.

Kromě finanční hotovosti budou dýdžejové podpořeni i jinou formou. Tou je například možnost nahrávání v profesionálním studiu nebo příležitost zahrát si na Jägermeister party.

Za Českou republiku projekt zaštítil dýdžej a producent Jakub Streach, který si říká NobodyListen. Fanoušci ho znají z jeho klubové noci Addict a díky hudebnímu projektu VR/Nobody.

„Jestli někdo pocítil momentální krizi, tak to jsou hudebníci a také dýdžejové. Je naprosto skvělé, že někdo myslí i na tuto velmi důležitou skupinu lidí a připravil pro ni možnost nějaké podpory. Jsem zvědavý a těším se na všechny sety, které dýdžejové nahrají. Doufám, že iniciativa dokáže pomoct co nejvíce dýdžejům v takto těžkých časech,“ řekl k projektu.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám