Hlavní obsah

Pro Kaddáfího zpívali Usher, Beyoncé i Mariah Carey, teď se stydí a vracejí peníze

Novinky, Stanislav Dvořák

Uprostřed dramatických zpráv z válčící Libye se objevila jedna mimořádně bizarní. Světové pop hvězdy jako Usher, Beyoncé a Maria Carey totiž vystupovaly před rokem a dvěma měsíci na Kaddáfího soukromé party. Teď se stydí a všichni přeposílají honoráře na účty dobročinných společností.

Foto: Ahmaed Jadallah, Reuters

Muammar Kaddáfí při projevu

Článek

Usher je poslední z amerických zpěváků, kteří darovali charitě peníze vydělané na rodinném mejdanu Kaddáfiových v roce 2009. Nikdo nechce přesně říct, kolik koncerty stály, ale muselo jít o desítky miliónů korun. Party prý pořádal Kaddáfího syn Mutasim a ten si umí užívat ve velkém stylu.

Jen samotný výstup Beyoncé stál podle informací britského Guardianu dva milióny dolarů. Navíc pro Kaddáfího rodinu možná zpívali i Lionel Richie, 50 Cent a Enrique Iglesias. Jako diváci byli u Kaddáfiových přítomni Jay-Z, Lindsay Lohanová a Jon Bon Jovi.

Zpěvačky Mariah Carey, Beyoncé a Nelly Furtado se zastyděly už dříve, když se informace o jejich kšeftech objevily na veřejnosti, a diktátorovy peníze předaly charitě.

Foto: Profimedia.cz

Beyoncé Knowlesová

Všichni teď tvrdí, že nevěděli, že jde o Kaddáfího rodinu. S největší pravděpodobností ale lžou. Usvědčuje je z toho hudební podnikatel Russell Simmons, který přímo z akce poslal na internet příspěvek, ve kterém píše o "Kaddáfího party".

Reklama

Výběr článků

Načítám