Hlavní obsah

Princezna Leia ze Star Wars měla infarkt, její stav je kritický

Washington

Americká herečka Carrie Fisherová, představitelka princezny Leiy v kultovní filmové sérii sci-fi Hvězdné války, utrpěla během letu z Londýna do Los Angeles rozsáhlý srdeční záchvat a její stav je kritický. V současné době leží šedesátiletá herečka na jednotce intenzivní péče, uvedl její bratr Todd Fisher.

Foto: Profimedia.cz

Carrie Fisherová coby představitelka princezny Leiy v kultovní filmové sérii sci-fi Hvězdné války

Článek

"Nebylo by správné říkat, že je stabilní. Neříkám, že je v pořádku ani že není. Je na jednotce intenzivní péče," řekl Fisher agentuře Reuters. Žádné další detaily neposkytl s tím, že veškeré informace má zatím od asistentky své sestry.

Podle serveru TMZ.com herečka utrpěla "masivní srdeční záchvat" 15 minut před přistáním. V letadle byl přitom zdravotník, který ihned běžel do kabiny pro první třídu, aby ji pomohl. Podle některých informací Fisherová na několik minut přestala dýchat.

Fisherová před kamerou debutovala v roce 1975 v komedii Šampón. Poté studovala rok a půl herectví v Londýně.

Foto: © Paul Hackett / Reuters, Reuters

Carrie Fisherová v prosinci 2015 na londýnské premiéře Star Wars: Síla se probouzí

V Hvězdných válkách se poprvé představila v roce 1977 jako neohrožená princezna Leia, která je dcerou Padmé Amidaly a Anakina Skywalkera. Do ságy se vrátila v roce 2015 v novém díle Star Wars: Síla se probouzí. Zahrála si také v romantické komedii Když Harry potkal Sally (1989) nebo komedii Ženy (2008).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám