Hlavní obsah

Prima představila novou TV stanici s dokumenty

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 1. února ve 20.00 vstoupí do českého televizního éteru stanice Prima Zoom. Jde o první neplacený dokumentární kanál u nás, jež divákům přinese špičkové dokumentární snímky z produkce BBC, Discovery nebo National Geographic.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Programový ředitel FTV Prima Petr Vladyka představil 10. ledna v Praze nový televizní kanál Prima Zoom.

Článek

Televize je určena zájemcům o vzdělávací pořady a zajímavou podívanou, dospělým i dětem. Vedení televize usuzuje, že bude vítána zejména mezi muži nad 35 let.

Stanice má zprvu vysílat 18 hodin denně. Každý den od 20.00 je zacílen na premiéry tématických bloků. Pondělí se bude věnovat největším katastrofám, úterý půjde po stopách historie, středa se zaměří na přírodu, ve čtvrtek si přijdou na své příznivci válečné historie. V pátek se budou vysílat filmy o oceánech, v sobotu o zvířatech a v neděli o tajemstvích Země a vesmíru (včetně dětmi oblíbeného tématu Dinosauři). Bloky se pak budou reprízovat v různých dnech a časech týdne.

Stanice Prima Zoom bude dostupná zdarma terestricky v digitálním multiplexu číslo 3 prostřednictvím set-top-boxů či digitálních televizorů, dále v placené kabelové síti UPC a volně na satelitu Astra 3B nebo na kartách SkyLinku.

Reklama

Výběr článků

Načítám