Hlavní obsah

Přichází patnáctka hitů ve Velkém knižním čtvrtku

Právo, František Cinger

Dnes vychází patnáct novinek v rámci Velkého knižního čtvrtka. Jak uvedlo internetové nakladatelství Kosmas, jeden ze spoluorganizátorů akce, „již počtrnácté přinese tituly, ze kterých si vybere každý čtenář. Je zastoupena česká i světová beletrie, literatura faktu, historie i memoáry a stranou nezůstávají ani dětští čtenáři. Vsadit můžete na známá jména nebo se nechat mile překvapit díly debutujících autorů”.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Scenárista a spisovatel Pavel Kosatík

Článek

K největším hitům patří prvotina Eleny Ferrante Tíživá láska, pokračování humoristické série Evžena Bočka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka, vyprávění zpravodaje ČT Jakuba Szántóa Za oponou války aneb Zpravodajem nejen na Blízkém východě či kniha Pavla Kosatíka Jiný TGM, s podtitulem TGM pro 20. a 21. století.

Petr Kolmann, Václav Šorel a Michal Kocián uvádějí titul Vzduch je naše moře neboli Historie českého a československého letectví v komiksu. Čistě kriminální příběh nabízí Pavel Renčín a jeho Klub vrahů, ve kterém popisuje téma, jak se z tichého a slušného člověka, kterého si téměř nikdo nevšímá, může stát chladnokrevný násilník schopný ubližovat druhým.

Islandská autorka Hildur Knútsdóttirová napsala příběh dívky v hororu Krvavá zima, Boj o přežití v magických kulisách Islandu, kdy tuto zemi přepadnou záhadné bytosti.

Knútsdóttirová patří k těm autorům, s nimiž se dnes mohou setkat čtenáři od 17 hodin na velké besedě v pražském Uměleckoprůmyslovém muzeu. Přítomni budou i Jakub Szántó, Pavel Kosatík, Pavel Renčín, Milan Jenčík, Václav Šorel, Ondřej Hübl, Petr Kolmann i ilustrátor Michal Kocián.

Pozornost si zasluhuje i Aleš Palán, který vedl v knize Neboj se vrátit domů rozhovor se zakladatelkou paliativní péče u nás Marií Svatošovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám