Hlavní obsah

Pražský komorní orchestr k výročí

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní koncert Pražského komorního orchestru, jednoho ze čtyř nejstarších komorních evropských orchestrů, má mimořádné lákadlo pro posluchače. Jako vystoupení ke stému výročí založení Československa se koná v nádherném prostředí Valdštejnské zahrady v Praze a vstup je zdarma.

Foto: archív PKO

Dirigent Vojtěch SPurný.

Článek

Od 17 hodin bude PKO dirigovat Vojtěch Spurný, v současnosti šéfdirigent Filharmonie Bohuslava Martinů ve Zlíně, a vybral program s díly Mozarta, Janáčka, Čajkovského, Dvořáka a Mendelssohna-Bartholdyho.

Od Mozarta zazní předehra k Donu Giovannimu a část symfonie č. 40 g moll, následuje Janáčkova Suita pro smyčce, poté Čajkovského Květinový valčík z baletu Louskáček, výběr z České suity Antonína Dvořáka a program zakončí slavné Saltarello z Italské symfonie č.4 A dur Felixe Mendelssohna-Bartholdyho.

„Oslava významného výročí vzbuzuje v člověku samozřejmě emoce,“ říká dirigent Spurný k programu. „A protože dramaturgie se nedá stavět pouze na výročí, hrajeme i skladby Mozarta a dalších.“

A jelikož je odpolední koncert v zahradě zaměřen také na rodiny s dětmi, je připraven i program pro děti s malováním na obličej. Novou koncertní sezónu zahájí pak PKO 26. září v kostele sv. Šimona a Judy koncertem v rámci týdne česko-slovenské vzájemnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám