Hlavní obsah

Pražské kino Aero připravuje třídenní přehlídku konspiračních filmů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

15. ledna v žižkovském kině Aero v Praze začíná přehlídka konspiračních filmů. Podle dramaturga Mirka Velše budou během tří dnů uvedeny snímky demaskující nejednu ustálenou pravdu a odhalující svět v jeho pravém světle.

Článek

„První den začneme řešit téma Co se stalo 11. září 2001?, druhý den se budeme věnovat konspiračním teoriím kolem tajných vesmírných projektů a v závěru zúčtujeme pod názvem Všechno je jinak s Všehomírem a světovými velmocemi,“ řekl Velš.

Festival zahájí dokument Loose Change: Final Cut režiséra Dylana Averyho, který uvádí na pravou míru dezinterpretace světových médií ohledně útoků na Světové obchodní centrum v New Yorku. Divácky přitažlivé budou jistě i filmy z druhého bloku, který se týká tajných vesmírných projektů.

„Neustálý hon za důkazy, že existuje ve vesmíru život, velmi povedeně zrekapituluje dokument UFO Unplugged, odkrývající nikdy nezveřejněné případy pozorování UFO a doplněný rozhovory s očitými svědky. Film Pitva mimozemšťana toto téma trochu odlehčí, ale neradi bychom vytkli nějaký rychlý soud, zda jde o mediální manipulaci či jasný důkaz mimozemské civilizace,“ podotkl Velš.

Do druhého bloku bude zařazen i film relativizující úspěchy amerického vesmírného projektu Co se dělo na Měsíci?. Zabývá se podezřelými záznamy přistání člověka na Měsíci a na základě analýz z různých vědeckých oborů si klade otázku, zda nevznikly náhodou ve filmovém studiu.

Reklama

Související články

Rok 2009 přinese 27 českých filmů

Na plátnech kin se má v příštím roce objevit minimálně sedmadvacet českých celovečerních hraných snímků. Jen o jeden titul méně nabídly kinosály letos. Loni...

Výběr článků

Načítám