Hlavní obsah

Praha ožije. K pouličním muzikantům se přidají Dusilová, Langerová i Mucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během 3. a 4. června se v Praze bude konat pouliční festival Praha žije hudbou. Na ulicích zdarma vystoupí amatérští hudebníci i profesionálové.

Foto: Herbert Slavík

Aneta Langerová

Článek

„Cílem je upozornit na význam kvalitního pouličního umění ve veřejném prostoru. Speciální set si do pražských ulic připravují Aneta Langerová nebo Lenka Dusilová, sólově vystoupí královna femipunku Mucha nebo frontman Houpacích koní Jiří Imlauf. Rapper Kato z Prago Union po boku svého parťáka klávesisty JeNa Hovorky představí Pragobřinkostroj. Pořádnou energii vlije do města řízná dechovka Brass Avenue, brass hiphopoví Shizzle Orchestra či klezmerová kapela Trombenik,“ řekla za pořadatele Sivie Marková.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lenka Dusilová

Dále vystoupí vícenásobný mistr České republiky v beatboxu a liveloopingu Tiny Beat, acid-elektroničtí Evelynne, Aid Kid, Nikki Trio libanonsko-české zpěvačky a muzikantky Nicole Madi nebo pianistka a zpěvačka Barbora Mochowa a ukrajinsko-americké duo Ofera.

Foto: Martin Šoltys

Mucha

Samostatné scény budou mít na festivalu hudební vydavatelství Supraphon a Tranzistor. Zájemci o hraní se mohou stále přihlásit na www.prahazijehudbou.cz/zahrajsi/.

Veškerý program je zdarma, posluchači mohou muzikanty odměnit dobrovolnými příspěvky do klobouku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám