Hlavní obsah

Poslední sérii seriálu Zdivočelá země odvysílá ČT začátkem září

Právo, jp

Až o pětačtyřicet let zestárl v závěrečné sérii pětačtyřicetidílného seriálu Zdivočelá země Martin Dejdar v roli Antonína Maděry. Poslední řadu uvede v premiéře Česká televize v pondělí 3. září od 20.00 hodin.

Foto: Josef Louda , Právo

Martin Dejdar (představitel Antonína Maděry) a Jana Hubinská (jeho seriálová žena Ilonka).

Článek

„Moje pocity jsou smíšené, protože po každé sérii jsem věděl, že přijde další. Teď už jsem si skoro jistý, že pátá nebude. Byl jsem rád, že jsem u toho mohl být,“ komentoval Dejdar nejnovější televizní počin.

Na obrazovce se na okamžik objeví s bývalým prezidentem Václavem Havlem. Záběry vznikly loni v březnu na Pražském hradě.

Havel ztvárnil sám sebe, když jako prezident přijal válečné veterány v čele s Dejdarem v roli bývalého pilota britského královského letectva.

Seriál, jehož autorem je Jiří Stránský s režisérem Hynkem Bočanem, mapuje poválečnou historii republiky. Čtvrtá řada vypráví osudy postav v letech 1976 až 1978, její rámec se však odehrává v 90. letech.

Česká televize vydá začátkem září knihu rozhovorů Jakuba Wehrenberga s Hynkem Bočanem Moje cesta Zdivočelou zemí aneb S čerty nebyly žerty. V koedici s Albatrosem vyjde 8. října knížka Zdivočelá země – Jak to bylo doopravdy. Koncem roku se má celý seriál objevit na DVD.

Reklama

Související témata:

Související články

Linkin Park zkoumají možnosti zvuků

Američtí Linkin Park, kteří se stali před zhruba desítkou let symbolem tehdy běsnící vlny nu-metalu, vydali letos pátou studiovou desku Living Things. Zařadí...

Výběr článků

Načítám