Hlavní obsah

Pořady Jak nás vidí svět, Černota či Sladká akademie startují na Televizeseznam.cz

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní body podzimního programu představila Televizeseznam.cz. Kromě seriálu Lajna 2, o kterém jsme už informovali, je to čtvrtá řada cyklu Černota, tentokrát z prostředí množíren zvířat, nebo minisérie Blbej den, ve které nejlepší čeští kaskadéři a zápasníci připravili na české poměry ojedinělou akční podívanou. V pořadu Jak nás vidí svět dva cizinci zjišťují, jaké to je být Čechem.

Foto: Televizeseznam.cz

Blbej den

Článek

„Letos na podzim nás čeká premiéra jednoho seriálu a k tomu hned několik nových krátkých formátů. V některých z nich se řeší celospolečenské problémy, jako jsou množírny, ženy bez domova či násilí. Výjimečný je Blbej den, který je sice hraný, ale zároveň v něm nefigurují slavní herci jako například v Lajně 2, nýbrž ti nejlepší bojovníci z České republiky. Společný projekt manažera provozu Streamu Filipa Vážanského a producenta Tomáše Priknera je ojedinělý nejen po umělecko-technické stránce, ale i z hlediska obsahu,“ řekl ředitel obsahu Seznam.cz Igor Kalaš.

Blbej den je akční minisérie o příbězích, které jsou často za hranou zákona. Začíná 1. října.

„Když za mnou producenti Tomáš s Václavem přišli s námětem na akční minisérii Blbej den, nevěřil jsem, že je v dnešní době a českých podmínkách reálné zprodukovat tak náročný projekt. Z výsledku jsem nadšený, nejde jen o dokonalé filmařsko-kaskadérské řemeslo či příběhy s pointou, ale i o zobrazení násilí v syrové podobě, které dává prostor k zamyšlení nad stále rostoucí agresivitou kolem nás. Krátké příběhy jsme doplnili komentářem odborníků na sebeobranu, soudní lékařství a trestní právo a výsledek je opravdu zajímavý,“ komentoval svůj projekt manažer provozu Streamu Filip Vážanský.

Trailer k pořadu ČernotaVideo: Televizeseznam.cz

Černota je reportérský cyklus, který se aktuálně zaměřil na množírny psů a dalších domácích mazlíčků, které se pohybují i mimo zákon. Němé tváře jsou chované v otřesných podmínkách, které odporují právním předpisům o týrání zvířat, a chování obchodníků často hraničí s podvodným jednáním. Černota začíná 12. září.

Foto: Televizeseznam.cz

Černota

Pořad Jak nás vidí svět pokračuje speciální sérií. Dva nejznámější protagonisté z Jak nás vidí svět, Chris a Manish, přijedou z Austrálie do České republiky. U nás budou od 14. září na vlastní kůži ochutnávat klasickou českou gastronomii, kulturu a mnoho dalšího.

Foto: Televizeseznam.cz

Jak nás vidí svět – Dva cizinci v ČR

Ve druhé sérii dokumentárního cyklu Bez domova se vydáme 15. října do prostředí ženského bezdomovectví. Na diváky čekají autentické příběhy žen, které jsou nebo byly na ulici, a uslyší o utrpení a strastech, které takový život obnáší. Pořad představí organizace, které se pomocí ženám bez domova zabývají.

Trailer k pořadu Jak nás vidí světVideo: Televizeseznam.cz

V Tajemném podzemí zavede badatelská expedice diváky na místa, kam se jen tak někdo nedostane. Laco Lahoda, předseda Společnosti pro výzkum historického podzemí, v roli vůdce skupiny ukáže nejzajímavější podzemní objekty po celé České republice. Spolu s ním sestoupí do podzemí reportér Jaroslav Mareš, a podělí se tak o zážitek z leckdy velmi nepohodlné cesty, na jejímž konci jsou opuštěné protiatomové kryty, podzemní továrny, stará důlní díla či nádherné, lidem utajené jeskyně. Začínají 4. září na Televizeseznam.cz.

Pořadem Sladká akademie diváky provede sympatická cukrářka Helena Fléglová, která zároveň provozuje svoji vlastní akademii pečení. Ukáže, že i cukrařina na vysoké úrovni je v podstatě jednoduchá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám