Hlavní obsah

Pořadatelé vyčkávali, ale nakonec Colours of Ostrava zrušili

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Pořadatelé multikulturního festivalu Colours of Ostrava velmi dlouho vyčkávali, doufali a věřili, že se letos v červenci 19. ročník uskuteční. Ve čtvrtek v podvečer však přišli s vyjádřením, že z důvodu koronavirových opatření se letošní ročník festivalu přesouvá na červenec 2021.

Foto: Tomáš S. Polívka

The Cure na Colous of Ostrava

Článek

„Vím, že jste se stejně jako my velmi těšili na každoroční festivalové léto. Téměř celý rok jsme letošní program připravovali tak, abychom vám opět přinesli řadu očekávaných hudebních zážitků a také mnoho překvapení. Věřili jsme, že pro vás máme nejlepší program v naší historii. Kvůli pandemii nelze nyní festival bezpečné pořádat a nám nezbývá než se podřídit dané situaci. Nejsme v tom sami, nikde na celém světě se nyní žádný festival nemůže konat. Svět se na chvíli zavřel a izolovaní jsme i my. Půlstoletí nikdo takovou situaci nezažil,“ sdělila na facebookovém profilu festivalu ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Festivaly letos určitě nebudou, oznámila vláda

Domácí

Dodala, že 19. ročník Colours of Ostrava se tedy nakonec uskuteční příští rok od 14. do 17. července.

„Již jsme začali intenzivně pracovat na přesunu letošního programu na příští rok, včetně hlavních hvězd a většiny dalších účinkujících. Zatím máme od zástupců kapel velmi příznivé ohlasy, jsme v tom spolu, a tak věříme, že si budeme vycházet vstříc. Letošní program nemůže skončit pouze na plakátech, a proto jsme maximálně odhodlaní jej realizovat v roce 2021,“ zdůraznila Holušová.

Vstupenky nevracejte, prosí organizátoři

Zároveň se vedení festivalu obrací na veřejnost s velkou prosbou. „Potřebujeme zcela vaši solidaritu. Bohužel na pandemii se nelze pojistit a naše investice do festivalu a záloh kapelám jsou obrovské. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na přesunutý termín a nesmírně bych si vážila toho, kdybyste si je ponechali, a tím náš festival, jeho myšlenku a jeho konání s tak rozsáhlým a kvalitním čtyřdenním programem podpořili,“ požádala ředitelka festivalu coloursové fanoušky.

Dodala, že samozřejmě chápe, že někteří lidé jsou nyní ve velmi složité finanční situaci a požádají o vrácení peněz za vstupenky. „Dejte nám tedy alespoň nějaký čas, abychom domluvili veškerá praktická opatření, o kterých budeme všechny brzy informovat. Odpovídat na dotazy budeme na mailu informace@colours.cz,“ upozornila Holušová.

„Nezastírám, že přesun ročníku necelé tři měsíce před startem, kdy je většina věcí již připravena a domluvena, představuje obrovskou zatěžkávací zkoušku. Nejen pro nás, ale také pro umělce, naše dodavatele, spolupracovníky, brigádníky, stánkaře a mnoho dalších, kteří jsou na festival navázáni. Přesto jsme optimisté – s podporou vás, našich návštěvníků, partnerů a podporovatelů festival přece jen uskutečníme, pouze o rok později. Počkáme si a pak tam budeme spolu. Za to vám bude patřit obrovský dík,“ shrnula ve svém vyjádření ředitelka mimořádně oblíbeného festivalu nejen v Česku.

Reklama

Výběr článků

Načítám