Hlavní obsah

Police Symphony Orchestra bude hrát na ulici

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební těleso Police Symphony Orchestra tvoří pětašedesát mladých muzikantů. Existuje devět roků a na kontě má řadu vystoupení nejenom v České republice, také několik benefičních akcí. Letos vyjede na Busking Tour. Bude při něm hrát takříkajíc do klobouku.

Foto: Martin Kábrt

Police Symphony Orchestra pojme takzvaný busking ve velkém.

Článek

Orchestr bude cestovat běžnými vlakovými spoji, vystupovat v ulicích a vybírat do klobouku. Z Hradce Králové se 28. června vydá přes Polici nad Metují, Plzeň, Prahu, Drážďany a Liberec zpět do Hradce Králové. Tam 5. července zahraje na festivalu Rock For People.

Repertoár Busking Tour bude sestaven ze skladeb několika žánrů. Hrát se budou pop, rock, filmová hudba, jazz, klasika. Zpěvákem orchestru je herec Klicperova divadla v Hradci Králové Jan Sklenář.

Foto: Martin Kábrt

Police Symphony Orchestra tvoří velmi mladí hudebníci.

Police Symphony Orchestra (PSO) založila v Polici nad Metují tehdy čtrnáctiletá Petra Soukupová se svým bratrem Jakubem. Dnes orchestr působí pod vedením Joela Hány a Věry Vlčkové a sdružuje mladé muzikanty.

Během devíti let odehrál více než osmdesát koncertů. Svým vystoupením také podpořil opravu varhan v Polici nad Metují, koupil noty v Braillově písmu pro nevidomého trumpetistu Marka a od roku 2014 organizuje benefiční koncerty pro Nadační fond Hospital Broumov.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Busking Tour Police Symphony Orchestra 2019

28. 6. Hradec Králové

28. 6. Hradec Králové 29. 6. Police nad Metují

28. 6. Hradec Králové 29. 6. Police nad Metují 30. 6. Plzeň

28. 6. Hradec Králové 29. 6. Police nad Metují 30. 6. Plzeň 1. a 2. 7. Praha

28. 6. Hradec Králové 29. 6. Police nad Metují 30. 6. Plzeň 1. a 2. 7. Praha 3. 7. Drážďany

28. 6. Hradec Králové 29. 6. Police nad Metují 30. 6. Plzeň 1. a 2. 7. Praha 3. 7. Drážďany 4. 7. Liberec

5. 7. Rock For People

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám