Hlavní obsah

Policajti z centra řeší vraždy i nevěry

Právo, Eva Zajíčková

Krimiseriál Policajti z centra, který začala vysílat ČT 1, slibuje velké korupční kauzy, únosy i obyčejné vraždy ve výpravné a akční podívané. První díl však zanechal trochu jiný dojem. Působivější než vrcholná scéna zatýkání nebezpečného vraha byla následující eskorta vězně na Slovensko a akčněji než zmíněné zatčení s dlouhou honičkou po eskalátorech vyšla kratičká rvačka dvou policistů v baru.

Foto: Foto ČT

Filip Blažek jako inspektor Vlček

Článek

Dokonce se zdá, že Policajti z centra by mohli mít blíž ke vztahovým seriálům, jak je známe hlavně z produkce českých komerčních televizí. V týmu pražských detektivů, kteří vyšetřují vraždy a ty nejzávažnější případy v časté spolupráci se slovenskými kolegy, scénář totiž odhalí hned v počátku malou milostnou rošádu: inspektora Vlčka (Filip Blažek) kvůli neustálým nevěrám vyhodí manželka z bytu a vzápětí si do něj nastěhuje jeho kolegu z týmu Carlose (Roman Zach), z čehož má být mezi oběma policajty ještě dost zlé krve.

Vlček pak řeší osobní trable nejen se svým dalším kolegou a kamarádem Frantou (David Matásek), ale i šéfem – plukovníkem Ježkem (Alois Švehlík). Díky tomu však ubývá prostoru na vyšetřování vraždy v cizinecké ubytovně, a tak odhalení i zatčení nebezpečného ruského zabijáka scénář popožene vpřed obyčejnými náhodami. V principu nic proti tomu, ale policejní případ šel stranou až moc rychle, fanoušky krimižánru takový spěch potěšit nemohl.

Pro seriál to však nemusí nic znamenat, příště už může být všechno jinak. První díl toho chtěl totiž stihnout mnohem víc než jen milostné pletky. Otevřel si do budoucna ještě případ podnikatele Švece, který naráží na kauzu Radovana Krejčíře, představil slovenský tým a v početném defilé policejních postav i figurek našel dokonce místo i na filmařské vtípky.

Před kamerou se tak objevil scenárista David J. Novotný coby úslužný profesor s granátem i producent seriálu Peter Kršák jako zadržený podnikatel – „jak jde o peníze, srandu si nedělám“. To bude jistě pravda: československý seriál totiž začal původně točit pro televizi Primu a slovenskou TV Joj pod názvem 1. oddělení, ale kvůli dohadům o náklady se ocitl u soudu, přičemž se hrálo i o to, kdo má nárok na scénář Zdeňka Zapletala. Nicméně seriál je zřejmě ze všech sporů už venku. S několikaletým zpožděním tak konečně uvidíme, co přinesla „malá rošáda“ v autorském týmu.

Celkové hodnocení 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám