Hlavní obsah

Poledňáková začíná točit komedii Jak se krotí krokodýli

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu padne první klapka při natáčení nové rodinné filmové komedie režisérky Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli. Jeho hrdiny jsou některé postavy, známé ze slavných televizních filmů Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Bude to ale samostatný příběh s novými hereckými tvářemi i postavami.

Článek

"Když paní režisérka odevzdala na začátku roku 2004 první verzi scénáře, tvrdila, že film v žádném případě režírovat nechce, protože se do natáčení vždy natolik ponoří, že nedokáže měsíce žít ničím jiným, a to ji úplně vyčerpá," řekl Právu producent filmu Miloslav Šmídmajer a dodal: "Měsíce jsme pak vedli diskuse, kdo by mohl film natáčet, a tyto diskuse jsem vždy prokládal větou: "Málo platné, nejlepší bude, když se režie ujmete sama."

V červnu loňského roku Poledňáková konečně změnila názor a od té doby na přípravách filmu intenzivně pracuje.

Prakticky od začátku letošního roku prošly výběrem stovky dětí, z nichž se sestavovala dvacetičlenná třída druháků. Malou Amálku, nejmladšího člena rodiny, si zahraje Žofie Tesařová, její rodiče Annu a Luboše, které hráli Jana Preissová a František Němec, ztvární Ingrid Timková a Miroslav Etzler, syna Vaška, dnes už vysokoškoláka, si zahraje Jiří Mádl a dědu Pepíka Václav Postránecký. Natáčet se začne v mezinárodním rychlíku z Prahy do Tater, kam jede Amálčina třída na školu v přírodě. Pokračovat se bude v Tatrách, kde děti užijí spoustu legrace, ale nebudou chybět ani dramatické okamžiky.

Natáčecí plán počítá se 45 dny - poslední klapka by měla padnout v polovině července, premiéra filmu bude 12. ledna 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám