Hlavní obsah

Podle Courtney Love se skupina Hole nevrátí

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanka Courtney Love, vdova po Kurtu Cobainovi, byla nejúspěšnější ve skupině Hole, kterou založila s kytaristou Erikem Erlandsonem. Poté, co se tato rocková formace v roce 2012 rozpadla, vzbudila občas naději, že je možné ji oživit.

Foto: ČTK

Courtney Love změnila na návrat kapely Hole názor.

Článek

V rozhovoru, který před několika dny poskytla magazínu Vogue, nicméně uvedla, že Hole jsou už historií.

Kapela, ve které byla skladatelkou, zpěvačkou i kytaristkou, vnikla v létě 1989 v Los Angeles na základě inzerátu, který Love umístila do časopisu The Recycler. Napsala: „Chci založit kapelu. Mé inspirace jsou Big Black, Sonic Youth a Fleetwood Mac.“

Aby si vydělala peníze na techniku, pracovala jako striptérka. První zkoušky kapely se konaly v místnosti vypůjčené od skupiny Red Hot Chili Peppers.

Skupina vydala čtyři studiová alba. Love v textech mimo jiné řešila feministická témata, přičemž její slova byla ostrá a nekompromisní. Často zpívala o tom, jak zle se v mužském světě zachází s ženským tělem.

Poprvé se Hole rozpadli v roce 2002. V roce 2009 je Love znovu aktivovala, ale jen na krátkou dobu, v nové sestavě a bez souhlasu spoluzakladatele Erika Erlandsona. V roce 2014 v rozhovoru pro portál Pitchfork připustila, že to byla chyba, protože i když má právo používat název, měla by si ho ponechat pro nejsilnější sestavu, kterou tvořila ona, Erlandson, baskytaristka Melissa Auf der Maur a bubenice Patty Schemelová. Dodala, že je s nimi v kontaktu a očekává, že se znovu spojí.

V květnu 2019 v rozhovoru pro The Guardian tvrdila, že to všichni berou v úvahu. Na podzim roku 2020 v magazínu NME přiznala, že začala chodit na hodiny hry na kytaru. „Znovu píšu texty, tak uvidíme,“ dodala.

Nyní ale změnila názor. V rozhovoru pro Vogue uvedla, že k reaktivaci nedojde. „Náš manažer Peter Mensch volá jednou ročně s dotazem, kdy se dáme dohromady. Návrat nebude,“ řekla.

Vysvětlila, že zatímco má dobrý kontakt s Auf der Maur a Schemelovou, Erlandson je mimo dosah. „Pravděpodobně se stal buddhistickým mnichem v Japonsku nebo něco takového,“ řekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám