Hlavní obsah

Po Kravitzovi přesunuje koncert i Dee Dee Bridgewaterová

Koncert americké jazzové zpěvačky Dee Dee Bridgewaterové, který se měl konat 23. listopadu ve Velkém sále pražské Lucerny, byl přesunut na 7. dubna příštího roku. V Praze na jaře vystoupí s novým programem. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti, informovala za pořádající společnost Charm Music Iva Boková.

Článek

Důvod přesunutí koncertu pořadatelé nesdělili s odkazem na připravovanou tiskovou zprávu. Další informace se nacházejí na www.charmmusic.cz.

Držitelka tří Grammy měla v Praze vystoupit s programem k zatím poslední nahrávce Eleanora Fagan (1917–1959): To Billie With Love From Dee Dee, na které vzdává hold jazzové legendě Billie Holiday.

„Tímto albem jsem vyjádřila obrovský respekt a obdiv zpěvačce, díky níž jsme se já i další mohly vydat na hudební dráhu,“ uvedla Bridgewaterová, která ztvárnila Billie Holiday v divadelním představení Lady Day uvedeném v Paříži a Londýně v letech 1986 a 1987. V Praze hostovala dvakrát ve vyprodaných sálech na festivalu Struny podzimu.

Zpěvačka se narodila v roce 1950 a několikrát se na nahrávkách vrátila k tvorbě předních hudebních osobností – například v roce 1997 album Dear Ella připomnělo Ellu Fitzgeraldovou, v roce 1995 vzdala poctu Horaci Silverovi na albu Love and Peace: A Tribute to Horace Silver a v roce 2002 uctila Kurta Weila na nahrávce This Is New.

Reklama

Výběr článků

Načítám