Hlavní obsah

Po Kravitzovi přesunuje koncert i Dee Dee Bridgewaterová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert americké jazzové zpěvačky Dee Dee Bridgewaterové, který se měl konat 23. listopadu ve Velkém sále pražské Lucerny, byl přesunut na 7. dubna příštího roku. V Praze na jaře vystoupí s novým programem. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti, informovala za pořádající společnost Charm Music Iva Boková.

Článek

Důvod přesunutí koncertu pořadatelé nesdělili s odkazem na připravovanou tiskovou zprávu. Další informace se nacházejí na www.charmmusic.cz.

Držitelka tří Grammy měla v Praze vystoupit s programem k zatím poslední nahrávce Eleanora Fagan (1917–1959): To Billie With Love From Dee Dee, na které vzdává hold jazzové legendě Billie Holiday.

„Tímto albem jsem vyjádřila obrovský respekt a obdiv zpěvačce, díky níž jsme se já i další mohly vydat na hudební dráhu,“ uvedla Bridgewaterová, která ztvárnila Billie Holiday v divadelním představení Lady Day uvedeném v Paříži a Londýně v letech 1986 a 1987. V Praze hostovala dvakrát ve vyprodaných sálech na festivalu Struny podzimu.

Zpěvačka se narodila v roce 1950 a několikrát se na nahrávkách vrátila k tvorbě předních hudebních osobností – například v roce 1997 album Dear Ella připomnělo Ellu Fitzgeraldovou, v roce 1995 vzdala poctu Horaci Silverovi na albu Love and Peace: A Tribute to Horace Silver a v roce 2002 uctila Kurta Weila na nahrávce This Is New.

Reklama

Výběr článků

Načítám