Hlavní obsah

Po Beastie Boys pojmenují v New Yorku náměstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město New York bude mít náměstí Beastie Boys. Odhlasovala to městská rada. Skupina Beastie Boys v osmdesátých a devadesátých letech výrazně ovlivnila vývoj hudby osobitým punkovým hip-hopem.

Foto: Profimedia.cz

Beastie Boys

Článek

Beastie Boys Square se bude nacházet na křižovatce Ludlow Street a Rivington Street. Svůj sen si tak splnil radní Christopher Marte, který myšlenku prosazoval devět let. Zpočátku mu jeho návrh odmítali, ale nyní je podle Martea návrh městskou radou přijat a brzy bude schválen a podepsán.

Pocty se tak dočkají členové skupiny Michael „Mike D“ Diamond a Adam „Ad-Rock“ Horovitz. Adam „MCA“ Yauch už zemřel.

„Jak mnozí z nás vědí, jakmile Beastie Boys vtrhli na scénu, skutečně změnili hip-hop,“ uvedl Marte. „Vidím to jako oslavu, oslavu pro Lower East Side, oslavu pro hip-hop a zvláště oslavu pro naši komunitu, která tohle připravovala skutečně hodně dlouho.“

První ukázka. Lov na Harveyho Weinsteina

Film

Beastie Boys byli slavná rap-rocková skupina, která vycházela z punku. Členové původně působili ve skupině Young Aborigines, ale po personálních změnách přijali název Beastie Boys a více se přiklonili k hip-hopu.

Proslavili se hip-hopovým singlem Cooky Puss (1983) a debutem Licensed to Ill (1986). Album Paul’s Boutique (1989) bylo celé poskládané ze samplů a část kritiky z něj byla nadšená, i když nevydělalo moc peněz. Komerčními trháky byla spíš pozdější alba Check Your Head (1992) a Ill Communication (1994). Následovaly desky Hello Nasty (1998) nebo The Mix-Up (2007) a Hot Sauce Committee, Part Two (2011).

V roce 2012 byla kapela přijata do Rockové síně slávy, ale Adam Yauch v té době zemřel na rakovinu, načež Beastie Boys definitivně ukončili činnost.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám