Hlavní obsah

Plody nové spolupráce jsou Adam Mišík, Voxel a další

Právo, Barbora Zpěváčková

Objevovat a rozvíjet nové hudební talenty, to je cíl nové strategické smlouvy, kterou na dva roky uzavřelo vydavatelství Warner Music a mladá společnost RedHead Music. Týká se nejenom vydávání alb, ale i managementu.

Foto: PRÁVO – Petr Horník

Adam Mišík by měl vydat své album v první polovině letošního roku.

Článek

Zastupovat budou například vítěze Slavíka v kategorii Objev roku 2013 Adama Mišíka, popfolkového zpěváka Voxela, indiepopovou kapelu Light & Love nebo hiphopovou čtveřici Atmo Music.

„Rozvoj domácí hudební scény je jednou z hlavních priorit Warner Music. Vedle kariér renomovaných hvězd se chceme věnovat i rozvoji nejslibnějších mladých talentů napříč žánry,“ vysvětluje šéf české pobočky společnosti Vladimír Kočandrle.

Vydavatelství hodlá podporovat i ambiciózní podnikatelské aktivity jako právě mladý produkční tým RedHead Music. Ten je podle Kočandrleho nejlepší zárukou trvalé obnovy české pop-music.

„Zásadní je pro nás pečlivý výběr daných projektů. Hledáme umělce, jejichž skladby mají silný hitový potenciál pro rádia a kteří jsou však zároveň maximálně přesvědčiví při živých vystoupeních,“ tvrdí zakladatel RedHead Music Antonín Milata, který se dříve podílel na rozvoji internetového portálu Bandzone.cz.

Foto: PRÁVO – Petr Horník

Prvními společnými výsledky spolupráce bude vydání desek všech interpretů. Alba Adama Mišíka, Voxela a Atmo Music by měla vyjít v první polovině letošního roku, Light & Love by se na pulty obchodů měli s deskou dostat na podzim.

„Myslím, že má deska bude velmi různorodá. Budou na ní úpravy skladeb, které by ode mě lidé třeba ani nečekali,“ sděluje šestnáctiletý Mišík, jenž vidí největší přínos spolupráce v tom, že má kolem sebe tým lidí, kteří se dokážou postarat o jeho hudbu a přednést ji posluchačům tak, jak si představuje.

Jednadvacetiletý Voxel je ze spolupráce Warner Music a RedHead Music také potěšený, ale tolik se k ní neupíná.

„Jedna věc je skládat písničky a hrát koncerty, ale s tím souvisejí i další věci, třeba propagace. Až tak mě to nezajímá, ale vím, že je důležitá. Takže tohle od té spolupráce očekávám,“ vysvětluje.

Reklama

Výběr článků

Načítám