Hlavní obsah

Písničkářka Radůza se vrací na pódia a vydá vánoční album

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po kratší odmlce se písničkářka Radůza v září vrátila na koncertní pódia a vydala se znovu vystupovat po vlastech českých. Již 22. září navíc vydá vánoční album, které pojmenovala Studna v poušti. Budou na něm původní písně navazující na tradici českých i světových koled a adventních písní.

Foto: Supraphon - Martin Homola

Radůza se po krátké pauze vrací na hudební scénu.

Článek

Obvyklé nástrojové obsazení své kapely rozšířila na desce písničkářka o smyčcový orchestr, hoboj, vokální dětský a smíšený sbor i cimbál. Aranžmá svěřila Janě Vöröšové (s Radůzou spolupracovala již na soundtracku k filmu Tenkrát v ráji) a hráči na strunné nástroje Josefu Štěpánkovi.

„Po zatěžkaném protiválečném albu Marathon jsem si chtěla udělat radost a napsala jsem desku o věcech, jež mě těší. Nakonec jsme to celé natočili se smyčci a sborem, neboť to chtělo něco onačejšího, protože z toho vylezlo vánoční album. Písničky, jež jsem napsala, nejsou pouze o Vánocích, ale i o vztazích mezi rodiči a dětmi, mezi partnery a tak všeobecně mezi lidmi navzájem. A jelikož smutného se na nás sype ze všech stran dost a dost, psala jsem jen o tom hezkém, protože věřím, že ať je sebehůř, jednou se karta musí obrátit,“ uvedla ke své novince Radůza.

„Posluchači si nové album mohou poslouchat už ve dnech, kdy jsou ozdoby ještě uloženy v krabicích a čekají, až znovu zazáří na vánočních stromcích,“ dodala zpěvačka a vysvětlila tím mimoděk, proč svou vánoční novinku posílá na trh již v září.

Křest alba je naplánován na 15. listopadu do prostoru Supraphon Musicpoint na Jungmannově náměstí v Praze 1. K této příležitosti se tam uskuteční i speciální In-Store koncert.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám