Hlavní obsah

Písnička Dark Horse Perryové je kopií písně rapera Flamea

Novinky, ČTK, jaš

Píseň Dark Horse z roku 2013 americké zpěvačky Katy Perryové je kopií o pět let starší písně Joyful Noise křesťanského rapera Flamea. V pondělí o tom jednomyslně rozhodla soudní porota v Los Angeles. V noci na úterý to napsala agentura AP s tím, že porota nyní rozhodne o pokutě za porušení autorských práv.

Foto: Live Nation

Katy Perry opisovala.

Článek

Spor o původ Dark Horse začal v roce 2014, kdy Flame zažaloval Perryovou a její další spolutvůrce písně a také vydavatelství Capitol Records. V žalobě raper, který se v tvorbě věnuje křesťanským tématům, uvedl, že Dark Horse vychází z jeho písně Joyful Noise, kterou v roce 2008 vydal na albu Our World: Redeemed.

Perryová a její spolupracovníci tvrdili, že nikdo z nich Joyful Noise neslyšel a že Flamea, jehož občanské jméno je Marcus Gray, do té doby neznali. Porota nicméně dala za pravdu Flameovi, který prohlašoval, že hudba i rytmus jsou v Dark Horse takřka z poloviny převzaty z písně Joyful Noise.

Píseň Dark Horse v americké hitparádě magazínu Billboard byla jedničkou po čtyři týdny a Perryové skladba přinesla nominaci na cenu Grammy.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám