Hlavní obsah

Petr Bende a Pavel Helan dokončili společný videoklip. Hraje v něm i Jiří Pecha

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěváci Petr Bende a Pavel Helan dokončili natáčení videoklipu k písničce iBůh. Pro autora skladby Helana je to vůbec první videoklip, Bende natočil nový klip po dvou letech. Hlavní roli vedle obou zpěváků ztvárnil herec Jiří Pecha.

Foto: Marta Mastná

Pavel Helan, Jiří Pecha a Petr Bende, hlavní postavy klipu iBůh

Článek

Helan a Bende jsou členy projektu Kolotoč, což je jejich písničkářské spojení. Skladbu iBůh napsal Helan. „Já ji pak producentsky dokončil a nazpívali jsme ji společně,“ řekl Novinkám.cz Bende.

Natáčení probíhalo v Brně na Stránské skále. Během tří natáčecích dnů pozvali muzikanti dvě výherkyně z řad fanoušků, které se aktivně zapojily do vymýšlení námětu klipu. „S holkama jsme natočili jednu scénu, uvidíme, jestli se nakonec v klipu objeví, minimálně ji však ukážeme všem na našich facebookových profilech,“ říká Bende.

Foto: Marta Mastná

Pavel Helan a Petr Bende při natáčení

Hostem klipu je Jiří Pecha, známý například z filmů Dědictví aneb Kurvahošigutntag, Svatba na bitevním poli nebo Babovřesky. „Je nám ctí, že přijal pozvání. Natáčení s ním byla pro všechny velká radost. I přes jeho bohatou hereckou kariéru je iBůh první videoklip, ve kterém účinkuje, což nás velice těší,“ říkají Helan a Bende.

Foto: Marta Mastná

Jiří Pecha svou roli bezpečně zvládl.

„Klip uvedeme v září, do té doby nás čeká spousta koncertů, jak společných, tak sólových. Já se například hodně těším na koncert u příležitosti vzpomínky na Petra Muka, který je plánován na tento týden v Kouřimi,“ uzavírá Petr Bende.

Reklama

Výběr článků

Načítám