Hlavní obsah

Peter Weir natočí paměti muže, který utekl z gulagu a došel do Indie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Peter Weir (Master and Commander) se připravuje na natáčení snímku Cesta zpátky, který vychází hlavně z neuvěřitelného životního příběhu Slavomira Rawicze. Ten za 2. světové války utekl ze sovětského gulagu.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Peter Weir

Článek

Polák Rawicz byl zajat v roce 1939. S několika přáteli v roce 1940 utekli ze sibiřského gulagu a přešli Rusko i Himaláje, aby se přes Tibet dostali do Indie. Slavomir Rawicz tuto cestu později popsal ve svých memoárech.

Australský režisér, který naposledy natočil dobrodružný film Master and Commander napsal scénář hlavně podle jeho pamětí. Natáčení má začít na jaře v Bulharsku, financovat ho bude společnost Spitfire Pictures.

Režisér Peter Weir odešel z Austrálie do Hollywoodu v sedmdesátých letech. K jeho nejznámějším filmům patří komedie Zelená karta s Gerardem Depardieu a Andie MacDowellovou, thriller Beze strachu a satira na mediální svět s Jimem Carreym v hlavní roli Truman Show. Byl několikrát nominován na Oscara, ale nikdy ho nedostal.

Reklama

Výběr článků

Načítám