Hlavní obsah

Pelcův Basket Flora vyjde jako komiks

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novela spisovatele Jana Pelce Basket Flora se v říjnu objeví v nabídce nakladatelství Maťa jako komiks. Rozdělena bude do tří dílů. Druhý se na trhu objeví v únoru a poslední třetí v květnu příštího roku. Absurdní příběh o svérázném detektivovi, který stíhá protivníka z druhé strany zákona, Démona zločinu, vyšel poprvé v roce 1995.

Foto: Veronika Schieblová
Článek

"Když jsem knihu četl, hned jsem si ji jako komiks vybavil," řekl Právu majitel nakladatelství, Lubor Maťa. "První díl je už namalovaný a vypadá velmi zajímavě. Je černo-červeno-bílý a bude mít asi padesát stran."

Autorem kreseb je v Praze narozený srbský výtvarník Andrej Kostič. Pro nakladatelství Maťa ilustroval již několik počinů, mimo jiné Keseyho Vyhoďme ho z kola ven nebo Goldingova Pán much.

"Až komiks vyjde, chtěli bychom jej přivítat nějakým koncertem. Chtěli bychom rovněž postavy z knížky počítačově rozpohybovat a udělat animovanou verzi," dodal Maťa.

Úspěšná kniha Basket Flora se od své premiéry na trzích knihkupců v roce 1995 objevila na pultech již ve dvou dalších vydáních.

Zatím poslední Pelcova kniha se jmenuje ...a vyberte si. Je to soubor všech jeho dosud publikovaných povídek.

Reklama

Výběr článků

Načítám