Hlavní obsah

Pelcův Basket Flora vyjde jako komiks

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novela spisovatele Jana Pelce Basket Flora se v říjnu objeví v nabídce nakladatelství Maťa jako komiks. Rozdělena bude do tří dílů. Druhý se na trhu objeví v únoru a poslední třetí v květnu příštího roku. Absurdní příběh o svérázném detektivovi, který stíhá protivníka z druhé strany zákona, Démona zločinu, vyšel poprvé v roce 1995.

Foto: Veronika Schieblová
Článek

"Když jsem knihu četl, hned jsem si ji jako komiks vybavil," řekl Právu majitel nakladatelství, Lubor Maťa. "První díl je už namalovaný a vypadá velmi zajímavě. Je černo-červeno-bílý a bude mít asi padesát stran."

Autorem kreseb je v Praze narozený srbský výtvarník Andrej Kostič. Pro nakladatelství Maťa ilustroval již několik počinů, mimo jiné Keseyho Vyhoďme ho z kola ven nebo Goldingova Pán much.

"Až komiks vyjde, chtěli bychom jej přivítat nějakým koncertem. Chtěli bychom rovněž postavy z knížky počítačově rozpohybovat a udělat animovanou verzi," dodal Maťa.

Úspěšná kniha Basket Flora se od své premiéry na trzích knihkupců v roce 1995 objevila na pultech již ve dvou dalších vydáních.

Zatím poslední Pelcova kniha se jmenuje ...a vyberte si. Je to soubor všech jeho dosud publikovaných povídek.

Výběr článků

Načítám