Hlavní obsah

Paul McCartney odehrál v Paříži téměř tříhodinový koncert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříži

Sedmašedesátiletý zpěvák, hudebník a skladatel Paul McCartney vyvolal ve čtvrtek 10. prosince nadšení pařížského publika především největšími hity Beatles jako Let it Be či Hey Jude.

Článek

Zhruba 18 tisíc přítomných fanoušků také podle agentury AFP potěšilo, že mluvil francouzsky a město nad Seinou nazýval svým zlatíčkem. 

Obecenstvo, tvořeno směsicí tří generací, rychle prominulo slavnému Britovi jeho hodinové zpoždění, když celý v černém zahájil v ďábelském rytmu skladbou Drive my car a poté zvolal ve francouzštině "Dobrý večer, Paříži! Jak se daří? Dobrý večer, moje zlatíčko!" Toto milé oslovení použil několikrát při koncertu, který bez přestávky trval 2 hodiny a 40 minut.

Vystoupení v pařížském sále Paris-Bercy bylo McCartneyho jedinou zastávkou ve Francii v rámci turné, které zahájil 2. prosince v Hamburku a ukončí 22. prosince v Londýně. Turné počítá s osmi koncerty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám