Hlavní obsah

Papa Roach přivezli americkou rockovou energii

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kácov

V sobotu vrcholí Sázavafest, který zasáhl déšť, koncerty Leningrad Cowboys, Ivana Krále a Chumbawamby. Vrcholem pátečního večera byl koncert kalifornské rockové skupiny Papa Roach. Podle sdělení ředitele festivalu Pavla Kloupara je na letošním Sázavafestu zatím na dvanáct tisíc návštěvníků.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zpěvák skupiny Papa Roach na Sázavafestu

Článek

Papa Roach jsou zkušená kapela, která se na špičce světového rocku drží dobrých deset let. Měla z čeho vybírat a činila tak ve festivalovém duchu. Během více než hodinového vystoupení nezazněla v podstatě jediná pomalá skladba, naopak je opanovaly písničky energické a svižné, jejichž součástí je výrazný zpěvný refrén.

Zpěvák Jacoby Shaddix se ukázal být výtečným frontmanem s dobrým hlasovým rejstříkem, kapela docilovala syrového rockového zvuku a publikum to všechno přijímalo s nadšením. V mnohých skladbách pomohlo i zpěvem, zvláště pak v závěrečném hitu Last Resort, který Papa Roach nahráli na album Infest z roku 2000.

„Děkuju vám, že jste součástí tohoto večera a jsem rád, že i my můžeme dnes být jeho součástí. Je dobré být něčeho součástí, milujeme být součástí rockové scény,“ vysvětlil svůj pocit zpěvák Shaddix.

Zaujalo Vivaldianno

Milým překvapením sobotního programu bylo vůbec první festivalové předvedení projektu hráče na klávesy Michala Dvořáka a houslového virtuosa Jaroslava Svěceného Vivaldianno. „Bál jsem se, jak budou lidi reagovat. Dopadlo to ale výborně, přitom jsme jim nabídli poměrně tichou hudbu,“ mnul si ruce po vystoupení Dvořák.

Vivaldianno nabídlo upravené klasické Vivaldiho skladby i kompozice z dílny tvůrců projektu. Jako hosté je přišli podpořit skupiny Blue Effect a NightWork, zpěvačka Lenka Nová, peruánští hudebníci, hráč na didgeridoo Aleš Doležálek a další.

Speciální festivalové sety odehráli Monkey Business, kteří slavili deset let existence, Laura a její tygři, jež připomněla své čtvrtstoletí existence, a Tata Bojs, kteří se představili v bloku kapel, jež se zúčastnily již prvního ročníku Sázavafestu v roce 2001 v Týnci nad Sázavou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám