Hlavní obsah

Páchová: Tajemství je muzikál, který má myšlenku

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňská finalistka SuperStar Petra Páchová uspěla v konkurzu na roli v původním muzikálu Daniela Landy Tajemství. "Strašně se mi líbí, že je to původní muzikál, který má nějakou myšlenku," uvedla v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: Adéla Trávníčková

Vyzkoušíte si deskové hry...

Článek

Od skončení loňské série soutěže Česko hledá SuperStar, v níž jste se dostala mezi desítku finalistů, jste o sobě nedávala moc vědět. Co jste celou dobu dělala?

Nebyl to záměr, jen si dost vybírám místa, kam chodím zpívat. Nechce se mi například zpívat na playback. Loni o prázdninách doznívala SuperStar, to jsem ještě měla spoustu povinností. Od září jsem se intenzívně věnovala škole a nyní zkouším muzikál Tajemství.

Jak jste se k němu dostala?

Šla jsem na konkurz a uspěla jsem. Původně jsem si myslela, že bych měla hlavně zpívat, ale ukázalo se, že je v něm spousta dialogů s hereckými nároky. Nejsem herečka, snad až se trošku otrkám, a tak jsme se namísto záměru obsadit mě do jedné z hlavních rolí domluvili, že půjdu do kompany, kde se přece jenom víc zpívá. Důležitou roli v mém přechodu do sboru hrálo i studium. Dělám průmyslovou školu oděvní, módní návrhářství v Praze. Příští rok končím a chtěla bych se té práci věnovat.

Kolem obsahu muzikálu Tajemství je mnoho otazníků. Prozradíte, o čem je?

To nemůžu, ale strašně se mi líbí, že je to původní muzikál, který má nějakou myšlenku. On to vlastně není tak docela muzikál, protože je v něm řada činoherních prvků. Věřím, že u diváků uspěje.

Říkalo se o vás, že jste se stáhla, protože přesně nevíte, co vlastně chcete dělat.

Já to naopak dobře vím. Je ale těžké sehnat lidi, kteří by složili písničku podle mých představ. Momentálně mi chodí spousta nabídek, ovšem zatím jsem si na desku, kterou bych chtěla vydat do konce roku, vybrala jenom asi pět věcí.

Po jakých písničkách jdete?

Zajímá mě oblast folk rocku, ačkoli se vůbec nebráním tomu, aby měl v té které skladbě některý žánr navrch. Každá písnička, kterou si vyberu, mě musí oslovit. Hodně koukám na texty, v tom jsem dost přísná. Jsem ráda, že jsem nedávno našla Milana Jakobce, který mi nabídl text, jenž mě strašně potěšil. Chci ho požádat o další.

Sledujete pokračování SuperStar?

Sleduji a minulý týden jsem dokonce posílala hlas.

Komu?

Terezce Terčové. Moc se mi líbila, protože se pohybuje v hudební oblasti, která zajímá i mě.

Reklama

Výběr článků

Načítám