Hlavní obsah

Ozzy Osbourne má Parkinsonovu nemoc

Jednasedmdesátiletý britský rocker Ozzy Osbourne oznámil, že trpí Parkinsonovou chorobou. O své diagnóze ví už téměř rok, řekl v pořadu Good Morning America televize ABC.

Foto: Vianney Le Caer, ČTK/AP

Ozzy Osbourne s manželkou Sharon

Článek

„Je mi lépe, nyní přiznávám svým fanouškům, že mám Parkinsonovu nemoc,“ řekl Osbourne. „Zatajovat něco je těžké - nikdy se s tím necítíte dobře. Cítíte se provinile. Utajování mi moc nejde,“ dodal.

„Před necelým rokem jsem byl v otřesném stavu,“ uvedl hudebník, který se proslavil působením v heavymetalové kapele Black Sabbath i během sólové kariéry. Jeho zdravotní stav zhoršilo i to, že upadl a musel na operaci krku, po které měl „pošramocené“ všechny nervy.

Ozzy na novém albu pracoval se členy Guns N’ Roses i Eltonem Johnem

Kultura

Od operace má prý jednu ruku znecitlivělou. Loni v únoru a březnu zrušil koncertní turné nazvané No more tours 2. Fanouškům tehdy tvrdil, že potřebuje nabrat síly po zápalu plic.

V současnosti se Osbourne cítí lépe a je odhodlaný znovu vyrazit na turné, jeho manželka Sharon ale řekla, že v dubnu ho čeká léčba ve Švýcarsku. V listopadu má vystoupit v pražské O2 areně společně s britskou kapelou Judas Priest.

Ozzy Osbourne odložil pražský koncert. Kvůli svému zdraví zrušil celé turné

Kultura

Parkinsonova choroba je neurodegenerativní onemocnění centrální nervové soustavy. Lidé s touto diagnózou postupně nejsou schopni ovládat nebo kontrolovat svůj pohyb. Toto onemocnění je nevyléčitelné, je však možné utlumit jeho příznaky a zpomalit jeho průběh.

Reklama

Související články

GLOSA: Black Sabbath zatáhli oponu

Ještě jeden rok a slavili by padesát let od doby vzniku. Oni se ale rozhodli, že takové kulatiny neberou a odejdou relativně silní a fakticky slavní. Black...

RECENZE: Ozzy Osbourne doprovázel svou kapelu

Britský zpěvák Ozzy Osbourne, hlas již zaniklých Black Sabbath i úspěšný sólista, se vrátil do Prahy. Ve středu večer vystoupil na letišti v Letňanech...

Výběr článků

Načítám