Hlavní obsah

O televizní ceny Emmy bude soutěžit Hra o trůny i American Horror Story

Nejvíce nominací na americké televizní ceny Emmy mají seriály American Horror Story: Asylum (Americký horor: Azyl) a Hra o trůny. Před udělováním cen v pondělí ráno středoevropského času v Los Angeles se ale pozornost upírá na seriál House of Cards (Dům z karet), který se na televizní obrazovce prakticky neobjevil a byl uveden on-line na portálu Netflix.

Článek

American Horror Story: Asylum má 17 nominací, zatímco fantasy Hra o trůny 16. O jednu nominaci méně má televizní film Liberace! s Michaelem Douglasem v roli známého klavíristy a s Mattem Damonem v úloze jeho milence. Komediální seriál Studio 30 Rock je nominován ve 13 kategoriích. Loni na Emmy nejúspěšnější seriál z prostředí zpravodajských služeb Ve jménu vlasti byl letos nominován jedenáctkrát.

House of Cards v hlavní roli s Kevinem Spaceym v úloze „prohnilého” kongresmana se odehrává v zákulisí washingtonské politiky a médií. Byl nominován v devíti kategoriích a stal se prvním dílem určeným jen pro streaming na internetu, který se dostal do nominací na prestižní televizní cenu. Seriál inspirovaný pořadem BBC z 90. let letos vyšel i na DVD. Nominaci dostal režisér David Fincher a jeho dílo bylo navrženo i v nejprestižnější kategorii dramatický seriál - spolu s Hrou o trůny, seriálem Perníkový táta, britským Panstvím Downton a seriálem z prostředí reklamních agentur v 60. letech Mad Men.

Nejlepší komediální seriál bude vybrán z nominovaných komedií Studio 30 Rock, Teorie velkého třesku, Girls, Rozvedený se závazky, Taková moderní rodinka a dalšího seriálu o washingtonské politice Veep (Viceprezidentka).

Spacey i Lewis

Na Emmy pro nejlepšího herce v dramatickém seriálu byli nominováni Spacey, Hugh Bonneville (Panství Downton), dvojnásobný držitel ceny Bryan Cranston (Perníkový táta), Jeff Daniels (The Newsroom, Redakce), Jon Hamm (Mad Men) a loňský vítěz Damian Lewis (Ve jménu vlasti).

Foto: Netflix

Kevin Spacey jako politický intrikán

Emmy pro nejlepší herečku by mohla znovu získat loňská vítězka Claire Danesová (Ve jménu vlasti), ale také Vera Farmigaová (Bates Motel), Michelle Dockeryová (Panství Downton), Robin Wrightová (House of Cards), Elisabeth Mossová (Mad Men), Connie Brittonová (Nashville) nebo Kerry Washingtonová (Skandál).

Mezi herci v komediálním seriálu se mezi nominovanými objevil Alec Baldwin (Studio 30 Rock), ale i Matt LeBlanc, známý z Přátel, který zažil comeback v britském seriálu Epizody.

V kategorii miniseriál nebo televizní film se bude vítěz vybírat z nominovaných American Horror Story: Asylum, Liberace!, The Bible, filmu Phil Spector o známém hudebním producentovi, Top of the Lake od australské režisérky Jane Campionové a dalšího miniseriálu z amerického politického prostředí politiky Political Animals.

Reklama

Výběr článků

Načítám