Hlavní obsah

Novým předsedou Rady ČT byl zvolen novinář pracující pro Agrofert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Členové Rady České televize zvolili ve středu v tajné volbě jako svého předsedu s platností od 16. prosince Pavla Matochu, který zastával do nynějška funkci místopředsedy. Dále radní zvolili jako své místopředsedy Jiřího Šlégra (obdržel devět hlasů) a Pavla Kysilku (sedm hlasů).

Foto: Profimedia.cz

Pavel Matocha

Článek

V tajné volbě Matochovi odevzdalo hlas jedenáct přítomných členů rady, jeden radní nehlasoval a tři byli omluveni.

Milion chvilek ve večerníčkovských čepicích vystoupil na Kavčích horách na podporu ČT

Domácí

Matocha je členem rady od letošního května, je znám jako publicista a šachista. Od roku 1992 pracuje jako novinář. Byl redaktorem týdeníku Euro, v současnosti píše pro Lidové noviny a Českou pozici, které jsou součástí mediální skupiny Mafra patřící do holdingu Agrofert ze svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše. Má také dvouletou externí zkušenost s Českou televizí, kde pracoval v publicistickém pořadu Černé ovce.

V roce 2004 založil Pražskou šachovou společnost. Pořádá nejvýznamnější šachové zápasy v České republice, kam zve legendární velmistry i nejlepší světové šachisty současnosti.

V tajné volbě Matochovi odevzdalo hlas jedenáct přítomných členů rady, jeden radní nehlasoval a tři byli omluveni. Matocha neměl protikandidáta. Nahradí Reného Kühna, který v listopadu z funkce rezignoval.

Matocha na začátku jednání rady uvedl, že letos byli členové rady i managementu vystaveni útokům z různých stran, přesto se radě podařilo schválit dlouhodobé plány ČT a zavázat management k jejich pravidelné aktualizaci. Dodal, že vedení ČT na výzvu rady připravuje hloubkový audit nákladů, který provede externí poradenská firma.

Reklama

Výběr článků

Načítám