Hlavní obsah

Novou tváří Televizních novin je Markéta Fialová

Novinky, Novinky
PRAHA

Novou moderátorkou Televizních novin komerční stanice TV Nova se stala Markéta Fialová. Důvodem personálních změn na moderátorském postu je odchod Jany Adámkové na mateřskou dovolenou.

Foto: Lucie Balcarová
Článek

Mluvčí TV Nova Veronika Šmítková uvedla: "Rozvržení moderátorských dvojic zůstane stejné a Markéta se tedy stane novou partnerkou Karla Voříška."  

Markéta Fialová absolvovala Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy, obor masová komunikace. Svou novinářskou kariéru začala v deníku Mladá fronta ještě před přijetím na vysokou školu a práci novinářky neopustila ani během studií.

Přispívala do několika časopisů a novin, byla pomocnou redaktorkou v ČT a od roku 1993 až do svého nástupu na mateřskou dovolenou v roce 2001 moderátorkou zpravodajské relace televize Premiéra (později Prima). Poté se stala reportérem, dramaturgem a moderátorem pořadu Fakta v ČT.

Během studií absolvovala i krátkodobou zahraniční stáž v německé stanici RTL. Na televizní obrazovky se vrací po druhé mateřské dovolené, kdy se věnovala výchově svých dvou dcer - tříapůlleté Almy a půlroční Emmy.

Ke své nové pracovní příležitosti dodává: "Na práci moderátorky Televizních novin se už moc těším. Rytmus zpravodajství mi totiž velmi vyhovuje a mohu říci, že dokonce u mě vytváří určitý návyk. Velmi ráda se také z role pasivního televizního diváka vrátím k aktivnímu dění. Zároveň se ale omlouvám všem svým neúspěšným kolegyním, že jsem jim tuto práci přebrala. Velmi si vážím toho, že mi Nova tuto šanci dala, protože pozici moderátorky Televizních novin chápu jako velmi respektovanou."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám