Hlavní obsah

Novotný, Pechlát a Vagnerová dotočili parodii Případ mrtvého nebožtíka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Litoměřicích vznikly poslední záběry parodie Případ mrtvého nebožtíka s Davidem Novotným, Hanou Vagnerovou, Lukášem Příkazkým nebo Martinem Pechlátem.

Případ mrtvého nebožtíkaVideo: Bio Illusion

 
Článek

Kriminální a agentské parodie mají v českém filmu skvělou tradici, na kterou se ovšem v posledních letech už se moc nedařilo kvalitně navázat.

Tentokrát vyšetřuje vraždu major Prubner, který spolupracuje s detektivy Skálovou, Rorýsem a Dymákem a rochní se v detektivkových klišé.

„Využíváme klišé kriminálních žánrů, což herce bavilo tak, že nabízeli další situace a líbilo se jim jít občas přes čáru. Teď jen doufám, že se nám hodně z toho, co se podařilo vytvořit na place, povede přenést i na plátno,“ vysvětlil režisér Miloslav Šmídmajer, který už s Lumírem Holčákem spolupracoval na úspěšné komedii Probudím se včera.

Foto: Bio Illusion/Zuzana Panská

Případ mrtvého nebožtíka

„Doufám, že se ta radost z natáčení, to, že jsme se tím sami kochali a navzájem pro sebe byli vtipní, na to plátno opravdu dostane,“ dodal představitel hlavní postavy majora Prubnera David Novotný. „Když už to režisérovi přišlo moc, tak nás utnul, ale když se mu to líbilo, tak to vzal, nebo jsme to společně poupravili,“ řekl Novotný, jemuž sekundují další tři vyšetřovatelé - Skálová (Hana Vagnerová), Rorýs (Martin Pechlát) a Dymák (Lukáš Příkazký).

V menších rolích si zahráli Eva Holubová, Miroslav Táborský, Tereza Srbová, Anna Polívková, Milan Šteindler, Filip Kaňkovský, Lenka Krobotová či Klára Melíšková.

„Mám ráda Miloše Šmídmajera, mám ráda jeho tvorbu, mám ho ráda jako člověka, a tohle byla šance se s ním zase vidět,“ uvedla Eva Holubová po natáčení.

Film vstoupí do kin v lednu 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám