Hlavní obsah

Nové knihy: Žáková, Swanová a Procházka

Právo, Jan Šída

MMF v Karlových Varech odstartuje v pátek českým filmem Zátopek. Proto je v nabídce knih tohoto týdne důležité zmínit i knihu, která vznikla podle filmového scénáře. Kromě ní čeká na čtenáře rozhovor Dálkový výslech Karla Hvížďaly s Václavem Havlem, historický román z doby Jana Lucemburského, publikaci přinášející čtyři různé pohledy na Portugalsko a navrch audiokniha Les oběšených lišek.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Jiří W. Procházka: Zátopek

Dynamické vyprávění sleduje Zátopka v prolínajících se časových milnících obsahujících jeho vzestupy a pády. Zachycuje i temnější rysy jeho povahy. Poznejte příběh sportovní legendy, jež dosáhla nemožného.

Knihu podle filmového scénáře Davida Ondříčka, Alice Nellis a Jana P. Muchowa napsal Jiří Walker Procházka.

Brána, 224 stran, 239 Kč

Obal knihy

Daniel Cole: Imitátor

Píše se rok 1989. Detektiv Chambers a konstábl Winter pátrají po zločinci se zvrácenou vášní: těla svých obětí nastylizoval do pozic klasických sochařských děl. Nikdo jim ale nevěří, že jde o sériového vraha. Během honičky za podezřelým přijde Chambers málem o život. Jeden případ je poté vyřešen, druhý odložen, vraždy ustanou. Po sedmi letech se k vyšetřování vrací detektiv Marshallová, má k tomu totiž osobní důvody. Přemluví Chamberse a Wintera ke spolupráci, brzy však zjistí, že vrah se rozhodl svou „sbírku“ zkompletovat.

Kalibr, 336 stran, 320 Kč

Obal knihy

Václav Havel, Karel, Hvížďala: Dálkový výslech

Dálkový výslech Václava Havla je nejosobitější a také nejúspěšnější knihou našeho bývalého prezidenta. Je vyznáním jeho vztahu k lidem, umění, politice a je i jeho životopisem. Tím, že tento rozhovor Karlu Hvížďalovi poskytl, ze sebe sejmul povinnost jednou napsat paměti. Dálkový výslech vyšel poprvé česky v Londýně v roce 1986. Upravené vydání, doplněné o unikátní fotografie či předmluvu Petra Pitharta, vychází k nedožitým 85. narozeninám Václava Havla a 80. narozeninám Karla Hvížďaly.

Universum, 240 stran, 209 Kč

Obal knihy

Jan Bauer: Ztracený diadém

Sedmého února 1311 byl v bazilice sv. Víta na Pražském hradě slavnostně korunován nový český král Jan Lucemburský a spolu s ním i jeho žena Eliška. K její korunovaci byl použit nádherný zlatý a perlami a safíry zdobený diadém, jaký nosila už její matka Guta Habsburská. Od té doby byl uložen spolu s ostatními korunovačními klenoty v klenotnici baziliky sv. Víta. Jenže když si měla královna Eliška při příležitosti křtu svého syna Václava, budoucího Karla IV., podruhé nasadit na hlavu tento vzácný daidém, zjistilo se, že v klenotnici chybí.

Brána, 2169, 206 Kč

Obal knihy

T.L. Swanová: Na druhý pokus

Tristana Milese jsem poznala na jednání, při němž se snažil převzít mediální společnost – moje dědictví po zesnulém manželovi. Tristan je bohatý, mocný – a taky arogantní a naprosto nesnesitelný. Nenávidím ho každou buňkou svého těla! Tak proč je, ksakru, tak neuvěřitelně přitažlivý?! Jen tři dny po zmíněném mítinku mi nečekaně zavolal – a pozval mě na rande! Samozřejmě bych radši umřela, než bych se sešla s chlápkem, jako je on. Každý totiž ví, že Tristan Miles vždycky dostane, po čem zatouží – a právě teď zatoužil zrovna po mně!

Metafora, 440 stran, 449 Kč

Obal knihy

Helena Žáková: Saudade

Román odehrávající se na divokém pobřeží Atlantiku přináší čtyři různé pohledy na tajemné Portugalsko. Středoškolačka Magdaléna se účastní výměnného studijního pobytu v Portu a objevuje svět surfařů a nikdy nekončící zábavy. Šestadvacetiletý Tom se ve svém melancholickém rozpoložení ocitá v pohádkovém regionu Algarve, kde se setkává s nešťastnou Portugalkou Beatriz. Další linie vyprávění zavádí čtenáře na konec 40. let a popisuje příběh její babičky, která odešla za svým manželem, strážcem majáku, na mys svatého Vincenta do naprosté izolace. Čtvrtou hrdinkou je mladičká Inês vyrůstající v jižním Portugalsku ve stínu své nejlepší kamarádky.

Moba, 476 stran, 316 Kč

Obal knihy

James Patterson, Chris Grabenstein: Kočka vs. pes

Oskar je šťastný pes – rozjařené štěně a zapálený psí skaut. Díky své rodině dobře ví, že nafoukané kočky se nehodí k ničemu jinému než k nahánění na stromy.Molly je chytrá kočka, která si je dobře vědoma toho, že ji čeká sláva a štěstí filmové hvězdy. Pochází z rodiny ušlechtilých koček, jež uslintanými a nechutnými psy pohrdají! Oskar a Molly celý život poslouchají o tom, jak se psi a kočky vzájemně nenávidí. Jednoho dne se oba beznadějně ztratí v lesích, a když se jejich cesty zkříží, vyplavou tyto celoživotní předsudky na povrch v celé své kráse. Humorný ilustrovaný příběh pro děti od 8 let.

Jota, 304 stran, 349 Kč

Obal knihy

Arto Paasilinna: Les oběšených lišek

Zločinec prchající s kradeným zlatem před bývalým kumpánem, vyhořelý důstojník hledající nový životní směr a devadesátiletá stařenka odmítající vyměnit svůj domek za starobinec – to jsou tři nepravděpodobní hrdinové humoristického románu Les oběšených lišek, jejichž cesty se protnou v zamrzlé liduprázdné krajině na severu Laponska.

OneHortBook, 7:19 hodin, 339 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám