Hlavní obsah

Nové knihy: Urbanová, Wodehouse, Riches, Mandys, Groening a další

Právo, František Cinger

Nabídku novinek zahájíme zpovědí operní umělkyně Evy Urbanové. Následuje řada knih britských autorů: úsměv na tváři vyvolá humorista P. G. Wodehouse, zaujme cesta Anthonyho Richese do časů Římské říše, Alison Weirové do doby Alžběty I. i Kate Furnivallové do 30. let minulého století. Pozornost si zaslouží mistr švédské detektivky Christoffer Carlsson i fantasy americké prozaičky Melisy de la Cruzové. Nejlepší letos publikované české básně nabídnou Ivan Wernisch a Wanda Heinrichová, Pavel Mandys připomene víc než dvě stovky knih věnovaných dětem a mládeži. A na závěr dvě lahůdky: Průvodce životem Barta Simpsona a komiks Borgia dvojice Alejandro Jodorowsky a Milo Manara.

Článek

Marie Kronbergerová, Eva Urbanová:

Eva Urbanová: Jak to všechno bylo

Nové knihy

Příběh jedné z nejvýznamnějších českých operních pěvkyň současnosti se odvíjí od prvních podnětů a inspirací v rodině. Otevřeně popisuje překážky i vlastní tápání, které se jí stavělo do cesty. Živě a věcně líčí obdivuhodnou kariéru, která začala v Divadle J. K. Tyla v Plzni.

Nakladatelství Lidové noviny, 192 stran, 259 Kč

P. G. Wodehouse:

Komorník v podezření

Nové knihy

Neposkvrněná pověst, zaoblená postava a prořídlý vlas jsou nejvzácnější statky komorníka Horace Applebyho. Komorníkem se stává jen příležitostně, jeho hlavním povoláním bylo vedení lupičské bandy. Jednu banku na malém městě však mylně považuje za zlatý důl.

Vyšehrad, přeložil Ivan Vávra, 168 stran, 268 Kč, e-kniha 150 Kč

Anthony Riches:

Římané: Vlčí zlato

Nové knihy

Tungrské pomocné kohorty pochodují na východ do míst za Dunajem, aby střežily neklidnou hranici římské říše, která je v oněch místech stejně nebezpečná a propadlá anarchii jako severní Británie v prvním díle Richesovy románové série Římané. Dobrodružství pokračuje.

BB art, přeložil Gerik Císař, 344 stran, 299 Kč

Alison Weirová:

Princezna Alžběta

Nové knihy

Román populární historičky o Alžbětě I., než se stala královnou… Líčena je jako předčasně vyspělá a sympatická postava, která přežije všechny úklady a životní zvraty. Příběh se důsledně drží historických skutečností a přesvědčivě zachycuje intimní detaily z jejího života.

BB art, přeložila Eva Křístková, 456 stran, 149 Kč

Kate Furnivallová:

Stíny na Nilu

Nové knihy

Píše se rok 1932, celý svět včetně Anglie je zasažený hospodářskou krizí. Mladé a samostatné Jessice Kentonové to nebrání žít naplno. Její spokojenost občas naruší vzpomínky na malého bratra Georgieho, kterého její rodiče, když jí bylo sedm let, odvezli na neznámé místo…

BB art, přeložila Hana Volejníková, 392 stran, 299 Kč

Christoffer Carlsson:

Případ Vincent Franke

Nové knihy

Jmenuje se Vincent Franke. Je závislý na morfinu a ve svém bytě najde jednoho dne mladou ženu Mariu. Na rozkaz Pastora, nejvlivnějšího bosse stockholmského podsvětí, ji musí držet pod zámkem. Jenže se do ní zamiluje, ale Maria náhle zmizí... A on se s tím nehodlá smířit.

Panteon, přeložila Hana Švolbová, 240 stran, 299 Kč

Melisa de la Cruz:

Podvedený anděl

Nové knihy

Poté, co odhalila tajemství rodu Van Alenů, utekla Schuyler se svou zakázanou láskou Jackem do Florencie. Čeká je úkol, k jehož splnění je Schuyler vyvolená: najít a ochránit zbývajících pět bran, jež stojí mezi zemí a Luciferem.

BB art, přeložila Adéla Bartlová, 224 stran, 229 Kč

Ivan Wernisch, Wanda Heinrichová:

Nejlepší české básně 2013

Nové knihy

Poezie život obohacuje, i když se to nemusí uprostřed chvatu dní zdát. Projekt zahájený v roce 2009 získává vždy odezvu kritiky i čtenářů. Svazek dvou editorů představuje výběr letos zveřejněných veršů jako novinek česky píšících autorů knižně, časopisecky nebo na internetu.

Host, 168 stran, 219 Kč

Pavel Mandys:

2x101 knih pro děti a mládež

Nové knihy

Jak vybrat tu správnou knihu, která potěší dětského čtenáře? Čtrnáctičlenný tým znalců v čele s editorem, kritikem a publicistou Pavlem Mandysem se pokusil o jistou encyklopedii a nabízí ji všem, kdo vybírají knihy pro děti, anebo si sami chtějí zavzpomínat na své hrdiny.

Albatros, 448 stran, 399 Kč

Matt Groening:

Bart Simpson: Průvodce životem

Nové knihy

Kdo by nestál o řádku vypečených rad Barta Simpsona, jedné z hlavních hvězd kultovního televizního seriálu? Ví si třeba rady, jak přelstít rodiče Homera a Marge, aby nemusel v osm do postele. Nebo prchnout oknem ven. Poučení pro všechny děti od deseti do sta let.

Jota, přeložila Věra Petrášová, 186 stran, 298 Kč

Alejandro Jodorowsky, Milo Manara:

Borgia

Nové knihy

První svazek z řady Mistrovská díla evropského komiksu, na němž je upozornění, že není vhodný pro děti, ale je vhodný pro všechny, kteří dokáží ocenit nádhernou kresbu a ponurý historický příběh. Ten ukazuje odvrácenou tvář obdivovaného období dějin.

Crew, přeložil Richard Podaný, 200 stran, 549 nebo 789 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám