Hlavní obsah

Nové knihy - Smrt - Vysoká cena za život i Hraběnka v nesnázích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi knižními novinkami tohoto týdne najdete například nový komiks ze série Sandman Smrt - Vysoká cena za život, historický detektivní román Hraběnka v nesnázích od Stephena Weekse nebo knihu podle oblíbeného seriálu Chirurgové.

Článek

Neil Gaiman, Chris Bachalo, Mark Buckingham: Smrt - Vysoká cena za život

Tento komiks je další Gaimanův příběh ze světa Sandmana. Ovšem hrdinou tentokrát není, jak název napovídá, vládce snů, ale jeho sestra, která má na starosti trochu jiný a trvalejší druh spánku. Ta se dostane na jeden den do New Yorku a hned se zaplete do hledání něčeho co ztratila jistá stará dáma a zároveň se stane cílem zájmu tajemného mystika. Když má smrt volno, tak to stojí za to.

Scénář má jako obvykle na svědomí Neil Gaiman, ovšem kresbu si tentokrát vystřihnul Chris Bachalo.

Crew, překlad Viktor Janiš, 104 str., 299 Kč

Stephen Weeks: Hraběnka v nesnázích

Stephen Weeks je muž s velkým rozsahem zájmů. Je spisovatelem, spolupracoval na řadě filmů a věnuje se restaurátorské činnosti. Detektivní příběh o hraběnce z Falklenburgu je jeho třetím románem.

Hraběnka z Falklenburgu Beatrice-Trixie, dcera českého otce a anglické matky, žije v Praze relativně nudný život. Mrtvola vytažená jednoho únorového večera z Vltavy je nepochybně bývalý důstojnický sluha hraběnčina prastrýce Bertíka. Záhy se však ukáže, že starý sluha Alois žije docela spokojeně v Invalidovně. Strýc Bertík se svěří své praneteři, že by potřeboval, aby někdo celou záležitost diskrétně prošetřil a pověří ji tím úkolem. Zároveň hraběnku varuje, že možná narazí na nepříjemná rodinná tajemství....

Mladá fronta, váz., 276 str., 249 Kč

Brian Herbert, Kevin J. Anderson: Lovci Duny

Následovníci Franka Herberta se vracejí k jeho záměrům a na základě jeho poznámek vytvořili, po Předehře a Historii Duny, sedmou knihu klasického cyklu Duny.

Lovci Duny popisují dramatické události exotického putování uprchlíků, nucených vyhýbat se ďábelským léčkám, které jim klade neznámý nelítostný Nepřítel. Osazenstvo lodi se rozhodlo podpořit své síly pomocí starých genetických technologií a oživilo několik klíčových postav z minulosti Duny, včetně Paula Muad'Diba, lady Jessiky, Stilgara, Thufira Hawata a dokonce i doktora Wellingtona Yueha. Každá z těchto postav využije své speciální schopnosti v blížící se náročné zkoušce. Neúspěch nepřichází v úvahu, v sázce je nejen přežití uprchlíků, ale i osud celé lidské rasy.

Baronet , překlad Dana Chodilová,  544 str., váz., 319 Kč

Stacy McKee a Chris Van Dusen: Chirurgové

Populární seriál Chirurgové známe i z našich obrazovek, nyní si můžete přečíst jejich osudy vyprávěné z pohledu vrchní sestry Debbie a barmana Joea.

Vítejte v nemocnici Grace, poznejte Meredith, Izzie, George, Alex a Cristinu. Včera byli studenty, dnes jsou doktory. A pokud zvládnou sedm hrozných let v nemocnici Grace, budou z nich chirurgové. Ale svět se kvůli nim ani jejich obtížné stáži nezastaví a oni se musí vypořádat také se žárlivými partnery, nemocnými rodiči, milostnými románky a domácími krizemi, při kterých se musí spolehnout jeden na druhého.

Vydává XYZ, váz., 256 str., 249 Kč

Joel Levy: Soudný den

Stejnou měrou jako se celosvětových katastrof bojíme, nás úvahy o nich podivným způsobem fascinují. Jen málokdo se ale rozhodne napsat místo děsivého thrilleru knihu populárně naučnou a ještě k tomu nás přesvědčit, že ani ta nemusí být nudná, nesrozumitelná a suchopárná. Naopak.

Autor se zaměřil na pět základních oblastí, které by mohly zapříčinit celosvětovou katastrofu a nadobro změnit tvář světa, jaký známe dnes....

Metafora, váz., 240 str., 249 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám