Hlavní obsah

Nové knihy: Šefara, Liou Čen-jün, Tokarczuková i Mahler

Právo, František Cinger

Příběh z podsvětí pražského metra, až gogolovský příběh ze současné Číny, román z česko-polského pomezí, osudy Vladislava Vančury. K tomu samozřejmě nový komiks.

Článek

Michal Šefara:

Podsvětí

Nové knihy

Mysteriózní thriller z pražského metra. Vedoucí techniků, starší muž přezdívaný Haďák, mladá úspěšná farmaceutička Nina, a policista nazývaný Kerber spolu na první pohled nemají nic společného. Osud nasměroval jejich kroky do vražedné temnoty tunelů.

Knižní klub, 352 stran, 299 Kč

Liou Čen-jün:

Manžela jsem nezabila

Nové knihy

Až gogolovská satira současné Číny. Žena jménem Lotos, vesničanka středního věku, se bouří proti mašinerii aparátu a dotáhne to v soudním sporu až do nejvyšších pater. Nebouří se z uvědomělosti, ale proto, že přišla o manžela, který si našel mladší, když tajně porodila druhé dítě.

Odeon, přeložila Zuzana Li, 336 stran, 299 Kč

Olga Tokarczuková:

Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých

Nové knihy

Stavební inženýrka Jana Dušejková z česko-polského pomezí nadevše miluje zvířata. Snaží se jim pomáhat a chránit je, bojuje proti lidem, kteří jim ubližují. Varuje před nerozvážným ničením přírody, vidí lidské osudy vepsané do hvězd. Jenomže se začíná vraždit...

Host, přeložil Petr Vidlák, 240 stran, 299 Kč

Zdeněk Mahler:

Erbovní znamení

Nové knihy

V příběhu z dob nacistické okupace parafrázoval Mahler některé motivy ze života spisovatele Vladislava Vančury, jemuž tuto hru připsal. V hlavní úloze inspirované Vančurovým životem a myšlením uslyšíte Eduarda Cupáka. Inscenaci z roku 1981 režíroval Jiří Horčička.

Radioservis, 55:04 minut, 99 Kč

Alexandra Oliva:

Poslední

Nové knihy

Začalo to jako televizní reality show, nazvaná příznačně Ve tmě. Dvanáct účastníků vysadili v hlubokých lesích a vystavili podmínkám, které měly prověřit jejich sílu, odolnost, vytrvalost. Ale realita se děsivě změnila. Tady už nejde o vítězství, ale o přežití…

Knižní klub, přeložila Lenka Faltejsková, 304 stran, 299 Kč

Catherine Bannerová:

Dům na prahu noci

Nové knihy

Dům na konci noci na ostrůvku na konci Itálie se stává domovem pro celé generace odvážné a chaotické rodiny Espositových. Po válce přicházejí turisté a také recese, na světlo vycházejí zrady a vznikají nečekaná přátelství, ale dům zůstává jako pozadí pro sváry i dějiště lásek.

Knižní klub, přeložila Dana Krejčová, 400 stran, 379 Kč

Hubert Wolf:

Případ Sant’Ambrogio: Utajený skandál římských řeholnic

Nové knihy

Tajný archiv zpřístupnil papež Jan Pavel II. a na povrch vyplul případ řeholnic z kláštera Sant’Ambrogio z 19. století. Matka představená má na svědomí několik životů, organizuje pod záminkou náboženského zasvěcení sexuální orgie a nechává se uctívat jako světice.

Prostor, přeložil Lubomír Kotačka, 600 stran, 379 Kč, e-kniha 199 Kč

Jiří Gebelt a kol.:

Ve stínu islámu. Menšinová náboženství na Blízkém východě

Nové knihy

Pohled na život vybraných blízkovýchodních náboženských menšin po pádu režimu Saddáma Husajna, přes občanskou válku v Iráku, Sýrii a události tzv. arabského jara. V centru pozornosti stojí ta, jež byla nejvíc poznamenána událostmi na Blízkém východě.

Vyšehrad, Kapitolu Stefana Taglii Náboženství v Osmanské říši přeložila Lenka Zilvarová, 464 stran, 338 Kč

Hiroja Oku:

Gantz 15

Nové knihy

Kuronův milostný život se v posledních týdnech nebývale vylepšil. Předtím o něj žádná dívka ani okem nezavadila, a teď si může dokonce vybírat.

Crew, přeložila Anna Křivánková, 232 stran, 199 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám