Hlavní obsah

Nové knihy: Sandford, Larssonová, Mankell, Dosoudil, Wilsonová

Právo, František Cinger

Poslední prázdninová nabídka přináší bohatou žeň detektivních příběhů. První je od amerického autora Johna Sandforda, což je pseudonym Johna Roswella Campa. Švédské prozaiky zastupují Christina Larssonová a Henning Mankell. Příběhem přispěli Skotka Val McDermidová i náš Tomáš Dosoudil. Dívčí téma nabízí britská autorka Jacqueline Wilsonová, vychází i kniha její rodačky Jane Greenové. Tajemný děj nabízí v USA žijící Tom Harper, vlastním jménem Edwin Thomas. A do Cařihradu zavede britský spisovatel Pip Vaughan-Hughes. Nádavkem komiks Jima Davise.

Článek

John Sandford:

Krvavá pomsta

Nové knihy

Detektiv Virgil Flowers si myslí, že už ho nic nedokáže překvapit. Ale mýlí se. Je horká, vlahá noc a Flowers leží v posteli s jednou ze svých bývalých manželek. Vtom zazvoní telefon. Volá Lucas Davenport. Ve Stillwateru se našlo tělo se dvěma kulkami v hlavě – a citronem nacpaným do úst…

BB art, přeložil Radim Zetka, 296 stran, 249 Kč

Christina Larssonová:

Neunikneš

Nové knihy

Těsně před Vánocemi je v koupelně své luxusní vily nalezen zavražděný slavný podnikatel Erik W. Sternheg. Komisařka Ingrid Bergmanová s povzdechem opouští svůj plán na vytoužené klidné prožití svátků a ujímá se mediálně sledovaného případu. Aby toho nebylo na Ingrid málo, zároveň musí pátrat po muži, který soustavně pronásleduje a vydírá její kolegyni Malin. Podaří se jí vyřešit oba případy?

Motto, přeložila Eva Nováčková, 336 stran, 289 Kč

Henning Mankell:

Neklidný muž

Nové knihy

Případy komisaře Wallandera 9 - poslední případ světoznámého komisaře. Jednoho dubnového rána roku 2008 zmizí na své pravidelné procházce lesoparkem vysloužilý vysoce postavený námořní důstojník Håkan von Enke. Vyšetřování případu má na starosti stockholmská policie a komisař Wallander s ním nemá nic společného - tedy oficiálně. Jenže zmizelý důstojník se měl stát tchánem jeho dcery. A tak se Wallander brzy zaplete do věcí, po kterých mu úředně nic není, slibuje, co vzápětí nesplní, dokonce i lže, když je to zapotřebí - a vychází mu to. Brzy ale narazí na matoucí špionážní aktivity, které se váží ještě k době studené války…

Host, Přeložila Helena Stiessová, 450 stran, 329 Kč, e-kniha 189 Kč

Val McDermid:

Temné struny

Nové knihy

Nebezpečná říše tajemství, zrady a vraždy... V napínavém detektivním románu, který se odehrává na průsečíku touhy a chamtivosti, se propojuje minulost s přítomností.

BB art, přeložila Radmila Damová, 328 stran, 99 Kč

Tomáš Dosoudil:

Se zombiemi se netančí

Nové knihy

Děsivý fenomén zombismu patří do světa neobjasněných záhad. Co je jeho podstatou tohoto jevu? A nejde nakonec jen o ponuré legendy či fantastické povídačky karibského folkloru? Jakou roli přitom hraje temný kult vúdú? Opravdu existují temná pouta ochromující lidskou duši i tělo? Čtivě napsaná kniha racionální formou přibližuje nejen tuto znepokojivou záhadu, ale také způsob jejího filmového ztvárnění v podobě hrůzyplných zombistických hororů.

XYZ, 224 stran, 249 Kč

Jacqueline Wilsonová:

Nejdelší velrybí píseň

Nové knihy

Ella se cítí bolestně osamělá. Její nejlepší kamarádka si našla jinou nejlepší kamarádku. Její nevlastní táta je unavený a nevrlý. A jejich nové miminko v jednom kuse řve. Nejhorší je ale to, že její máma leží v nemocnici v kómatu. Nemůže s Ellou mluvit, nemůže ji pohladit, nemůže ji obejmout.

BB art, přeložila Daniela Feltová, 240 stran, 199 Kč

Jane Greenová:

Domek na pláži

Nové knihy

Nespoutané léto plné překvapení. Nan je vdova, děti jí už vylétly z hnízda a z ní je dnes zcela nezávislá, ničím nesvázaná žena, které je naprosto jedno, co si lidé myslí.

BB art, přeložila Alexandra Fraisová, 312 stran, 99 Kč

Tom Harper:

Ztracený chrám

Nové knihy

Bludiště dávných kultů. Nejnebezpečnější světový poklad se ztratil na plných tři tisíce let. Nyní se však schyluje k rozluštění kódu, který odhalí jeho úkryt...

BB art, přeložil Zdík Dušek, 312 stran, 99 Kč

Pip Vaughan-Hughes:

Kostnice

Nové knihy

V troskách temného Cařihradu. Napínavý a vzrušují příběh plný zvratů, víry, pomsty a touhy po bohatství. Kdo získá největší poklad, jaký na zemi kdy existoval?

BB art, přeložil Petr Kovács, 456 stran, 99 Kč

Jima Davis:

Garfield 11

Nové knihy

Další dobrodružství stále nápaditého a neustále sarkastického kocoura.

Crew, přeložil Jiří Pavlovský, 64 stran, 99 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám